Iškilmes sugadinusi egzekucija


2004-05-15
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Iškilmes sugadinusi egzekucija
Per keliolikos beisbolo lazdomis ginkluotų paauglių antpuolį sužaloti trys mokyklos vestibiulyje budėję vienuoliktokai

Vakar rytą Panemunėje esančioje Mato Šalčiaus vidurinėje mokykloje įvyko negirdėtas incidentas, gerokai sugadinęs paskutinio skambučio šventę. Į mokyklą atvykę keliolika beisbolo lazdomis ginkluotų jaunuolių sumušė tris vienuoliktokus. Vienas moksleivis, kuriam praskelta galva, nuvežtas į Klinikas. Kiti du - Raudonojo Kryžiaus ligoninės traumatologams. Pastarieji vienam iš atvežtų moksleivių susiuvo prakirstą antakį.

Grasino sugrįžti

Kaip “Kauno dienai” pasakojo mokyklos direktorė Janina Zaparackienė, pirmieji šios gaujos nariai bandė patekti į mokyklą jau po septynių, tačiau buvo neįleisti vestibiulyje budėjusių vienuoliktokų bei mokytojų. Tai nekviestiems svečiams nepatiko. Savo nepasitenkinimą jie išreiškė gana užgauliomis replikomis, paleistomis mokytojų bei moksleivių adresu.

Išvažiuodami savo tamsios spalvos golfu, jie pagrasino dar sugrįžti. Prasidėjo pamokos, ir visi pamiršo šį nemalonų incidentą. Apie jį net neinformuoti mokyklos vadovai.

Tačiau po kelių valandų iš pažiūros apie 16-18 metų akiplėšos grįžo. Buvo apie dešimta valanda ir ką tik prasidėjusi pertrauka - mokyklos vestibiulyje budėjo tie patys vienuoliktokai. Atvykėliai pasikvietė juos pokalbiui į lauką. Vienuoliktokai išėjo.

Slėpėsi krūmuose

Kad patekta į pasalą, paaiškėjo tik kieme, kai iš krūmų, augančių šalia mokyklos, iššoko apie dešimt beisbolo lazdomis ginkluotų jaunuolių. Dviem vienuoliktokams pavyko parbėgti atgal į mokyklą, tegavus po vieną smūgį. Tretysis, bandęs apibėgti pastatą iš kitos pusės, buvo užspęstas į kampą ir talžomas lazdomis bei spardomas, kol į pagalbą atbėgo mokytojai bei bendramoksliai. Užpuolikai pabėgo iš nusikaltimo vietos Vaidoto gatve. J.Zaparackienės teigimu, ne jai vienai pasirodė, kad gaujos nariai kažkokie apduję.

Prašys profesionalų pagalbos

“To dar nėra buvę! - dalijosi savo emocijomis su “Kauno diena” mokyklos direktorė. - Svarbiausia - nežinome, ko šie chuliganai veržėsi į mūsų mokyklą. Girdėdami, kas darosi kitose mokyklose, iki šiol džiaugėmės, kad pas mus nėra jokių panašių problemų”.

Apie išpuolį nedelsiant pranešta policijai. Pareigūnai vakar neslėpė, kad šio nusikaltimo tyrimas nėra beviltiškas, nors, mokyklos direktorės teigimu, nė vieno iš chuliganų neatpažino nė vienas moksleivis. “Antro panašaus išpuolio nelauksime, - mokyklos direktorė vakar buvo nusiteikusi ryžtingai. - Dabar ir mes kitų mokyklų pavyzdžiu kreipsimės į privačias saugos tarnybas dėl budėjimo prie mokyklos”.