Incidentas geležinkelio pervažoje


2003-11-29
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Incidentas geležinkelio pervažoje

Šešiametės lenktynės su motorvežiu vos nesibaigė tragedija

Kazlų Rūdos geležinkelio stoties teritorijoje motorvežis kliudė šešiametę.

Šoko ištikta mergaitė iš nelaimės vietos pabėgo, tačiau vėliau, padedant visuomenei, buvo rasta. Kodėl anūkė iš kiemo parbėgo į namus tokia keista, jos močiutė sužinojo tik iš policijos, atsekusios bėglės pėdsakais.

Pirminės mergaitės apžiūros metu pareigūnų iškviesta greitoji konstatavo tik paviršinius nubrozdinimus bei nedidelius sumušimus. Vakar šešiametės mama turėjo ją dar kartą nuvesti pas medikus: neatmetama, kad po to, kas įvyko, jai dar prireiks įvairių specialistų pagalbos.

Ši nelaimė įvyko ketvirtadienio vidurdienį Kazlų Rūdos geležinkelio stoties pervažoje iš Kauno pusės. Nors pasak pareigūnų, tai - ne pirma nelaimė joje, pervažoje nėra nuleidžiamojo užtvaro, tik - garsinis signalas.

Prie geležinkelio bėgiojusiai šešiametei tiesiog pasisekė, kad motorvežio mašinistas artėjo prie pervažos tik dešimties kilometrų per valandą greičiu. Per apklausą jis policijai pasakojo matęs pernelyg arti bėgių lekiančią mergaitę, todėl dėl viso pikto nuspaudęs garsinį signalą.

Šešiametės reakcija į perspėjimą buvo atvirkštinė: ji metėsi ne tolyn nuo bėgių, o - tiesiai po motorvežiu, kuris buvo vos už dešimties-penkiolikos metrų.

Nors mašinistas stvėrė už ekstrinio stabdžio, motorvežis mergaitę kliudė. Susidūrimo metu ji nublokšta į šalį. Esamoje situacijoje tai buvo geriau, negu mergaitės drabužių užkabinimas, dėl ko ji galėjo būti vilkta. Pranešus apie nelaimę stoties budėtojai, šešiametės įvykio vietoje jau nebebuvo, tačiau mašinistas spėjo įsidėmėti, kuo ji vilkėjo. Rasti bėglę, apie kurios sužalojimus buvo galima tik spėlioti, policijai padėjo šalia geležinkelio gyvenantys žmonės. Tuose keliuose namuose tokio amžiaus mergaitė buvo tik viena.

Kaip paaiškėjo, jos mama nelaimės metu buvo darbe, o namuose buvusi močiutė teisinosi nepajėgianti sužiūrėti vietoje nenustygstančios anūkės.