Incidentas ant tilto


2006-03-16
Tomas JARUSEVIČIUS
Incidentas ant tilto

Vakar popiet ant M.K.Čiurlionio tilto sustabdytas provokacijomis prieš policijos pareigūnus pagarsėjęs Artūras Zadorožnas savo veiksmais vėl užsitarnavo teisėsaugininkų nemalonę.

“Važiavau trečiąja eismo juosta ir pamačiau ištisinėmis baltomis juostomis apibrėžtoje vietoje ties Kaunakiemio ir M.K.Čiurlionio gatvių sankirta stovintį policijos ekipažą. Pareigūnas mane stabdė, bet sankryžoje sustoti ant baltos linijos niekaip negalėjau, nes tai yra neleistina, todėl pavažiavau tolėliau. Aišku, negalima sustoti ir ant tilto, bet manau, jog tai gerokai saugesnė vieta nei gatvių sankirtoje. Kai priėjo pareigūnas, paklausiau, kodėl jis ant uniformos neturi privalomos lentelės su pavarde, ir pasiteiravau, kodėl tarnybinis automobilis stovi neleistinoje vietoje. Netrukus pro langą parodžiau visus reikiamus dokumentus, pagal kuriuos man surašė pažeidimo protokolą, bet netrukus priekyje kelią užblokavo kita policijos mašina ir pareigūnai užblokavo ratą”, - sėdėdamas prie mašinos vairo pasakojo A.Zadorožnas. Už A.Zadorožno vairuoto “Audi 80” automobilio, matyt, baiminantis didesnių incidentų, kokius paprastai surengia šis vyras, vakar buvo išsirikiavę net penki tarnybiniai policijos automobiliai.

Vis dėlto 24-erių metų vairuotojas ir toliau laikėsi savo principų, nepakluso pareigūnų reikalavimams išlipti iš savo transporto priemonės. Po kelias valandas trukusių diskusijų policininkai, išdaužę priekinių durelių stiklą, prievarta ištraukė jaunuolį iš transporto priemonės ir, uždėję antrankius, pristatė į artimiausią - Centro policijos komisariatą.

Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Kelių patrulių rinktinės vadas Algimantas Judickas vakar atsisakė komentuoti susidariusią situaciją.