Gražiausios turistės ir turisto aistra - turistauti


2004-02-14
Remigijus JURGELAITIS
Gražiausios turistės ir turisto aistra - turistauti
“Miss & Mr Tourism 2004” konkurso nugalėtojais tapę studentai nekantriai laukia kelionės į egzotišką šalį

Šeštadienio vakarą sostinės klube “Terminalas” buvo susirinkę visi gražiausi turistai ir turistės iš Lietuvos. Kaip ir derėtų keliauti mėgstantiems žmonėms, du iš jų vakaro pabaigoje iškovojo kelionę į egzotišką šalį ir galimybę atstovauti Lietuvai tarptautiniame konkurse “Miss & Mr Tourism World 2004”

Konkurso nugalėtojais tapę 21 metų Lietuvos teisės universiteto studentė Rūta Neciunskaitė ir jos bendraamžis Vytauto Didžiojo universiteto trečiakursis Gintaras Kuculis vienbalsiai tvirtino dievinantys keliones, todėl laukiantys viešnagės į egzotišką šalį, kurios konkurso rengėjai dar neįvardija.

Vaikinai dalyvavo pirmą kartą

Įvairūs grožio konkursai jau tapo kasdienybe, tačiau penktadienio vakarą įvairiuose Lietuvos klubuose, o šeštadienį - sostinės naktiniame klube “Terminalas” vykusio grožio konkurso metu turėjo kur akis paganyti ne tik vaikinai, bet ir merginos. Lietuvoje pirmą kartą surengtas vaikinų bei merginų grožio konkursas “Miss & Mr Tourism 2004”.

Kauno klube “Los Patrankos” ir sostinės klube “Terminalas” konkursai vyko pagal tą patį scenarijų. Konkurso dalyviai dalyvavo tose pačiose rungtyse.

Finaliniame ture dalyvavo 8 merginos ir 8 vaikinai. Daugelis konkurso dalyvių prisipažino tokio lygio renginyje dalyvaujantys pirmą kartą.

Susirinkusiųjų dėmesį konkurso dalyviai patraukė dizainerės Rasos Kaltenienės ryškių spalvų drabužių kolekcija. Vaikinai pristatė žiemos “Can2” kolekciją, merginos - prabangius “La Perla” maudymosi kostiumėlius ir “Vilko kailinių” kailinius.

Tačiau daugiausiai susižavėjimo šūksnių ir aplodismentų klube “Los Patrankos” aidėjo, kai ant scenos išsirikiavo maudymosi kostiumėlius vilkinčios merginos ir vaikinai. Pastarieji neatrodė sutrikę, nors dar prieš renginį konkurso rengėjai pripažino, kad Lietuvoje tokio pobūdžio pasirodymas rengiamas pirmą kartą. “Nusimeskite trumpikes”, - girdėjosi gerai nusiteikusių merginų balsai. Tuo tarpu klube susirinkę vaikinai santūriau sutiko merginas: jokių pašaipių replikų ar užuominų.

Jautėsi tarsi paplūdimyje

Konkurse dalyvavę vaikinai vienbalsiai tvirtino scenoje nesijautę nejaukiai. “Nėra ko gėdytis, juk paplūdimyje vaikštome su trumpikėmis. Merginos į sceną gali lipti vilkėdamos maudymosi kostiumėlius, kodėl mes negalime? O replikos? Dirbant modelio darbą, jų sunku išvengti”, - kalbėjo konkurso dalyviai.

Šauniausiu šių metų turistu iš Lietuvos išrinktas VDU studentas taip pat sakė scenoje jautęsis labai gerai. “Natūralu, kad ir merginos, ir vaikinai turi dalyvauti tose pačiose rungtyse. Nors su trumpikėmis scenoje pasirodžiau pirmą kartą”, - sakė konkurso nugalėtojas.

Tuo tarpu gražiausia turiste tapusi Rūta, kaip ir kitos konkurso dalyvės, gyrė vaikinus. “Jie pralaužė ledus. Manau, kad ant scenos vaikinai jautėsi pakankamai atsipalaidavę. Nieko jiems netrūksta, yra simpatiški”, - kalbėjo konkurso nugalėtoja.

Kitos konkurso dalyvės prisipažino labiau jaudulį jautusios prieš kitas rungtis. “Daugelis mūsų yra dirbusios arba tebedirba modelio darbą, esame įpratusios demonstruoti savo kūną”, - kalbėjo konkurso dalyvės ir prisipažino šiek tiek nerimaujančios prieš trečiąją rungtį.

Tautų tradicijos

Konkurso dalyviai turėjo parengti namų darbus tema, kaip meilė suprantama ir išreiškiama įvairiose pasaulio šalyse. Scenoje poros demonstravo išmonę ir vaidybos sugebėjimus. “Los Patrankose” vykusio atrankinio turo metu pademonstruoti namų darbai buvo įspūdingesni, nei rodyti “Terminale”.

Ypač gausių susirinkusiųjų aplodismentų sulaukė “Utenos alaus” vaizdo klipo interpretacija. Tačiau vietoje alaus butelio konkurso dalyvis panaudojo bananą. Estus vaidinusi pora juokėsi, kad bananas geriau nei alus atspindi estų charakterį.

Kai kurie kiti konkurso dalyviai bandė atkartoti Maiklo Džeksono šokių judesius, kiti - rusų liaudies tradicijas. Konkurso nugalėtojams artimiausia pasirodė Japonija. Jie trečiojoje konkurso rungtyje į sceną įskriejo pasipuošę kimono.

“Kodėl nusprendėme vaidinti japonus? Draugė neseniai viešėjo Japonijoje ir parsivežė tradicinį jų kostiumą”, - kalbėjo konkurso nugalėtoja, prisipažinusi, kad jai įdomi šios Rytų šalies kultūra.

Susipažino atrankoje

Po kone tris valandas trukusio renginio paaiškėjo, kad tarptautiniame konkurse Lietuvai atstovaus vilnietė ir kaunietis. Abu nugalėtojai sakė mėgstantys keliauti, tačiau iki šiol jų maršrutai dažnai pasibaigdavo Europoje. “Esu aplankiusi kelias Europos šalis, dabar turėsime galimybę nuvykti į vieną Lotynų Amerikos valstybių”, - džiaugsmo neslėpė Rūta, iki šiol vos kelis sykius demonstravusi drabužius ir savęs nelaikanti profesionalia manekene.

Tuo tarpu kaunietis Gintaras yra viešėjęs ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Jis mėgsta keliones. “Džiaugiuosi, kad mane lydės Rūta”, - šypsojosi konkurso nugalėtojas, su savo partnere susipažinęs tik konkurso atrankoje.

Rūta sako, kad jos vaikinas nedemonstruoja pavydo. “Jis supranta, kad visuomet svajojau dalyvauti pasauliniame konkurse. Todėl jis dėl manęs džiaugiasi. O su Gintaru esame tik partneriai”, - atviravo konkurso nugalėtojai.

Konkurso mis ir misteris sakė tikintys, kad ir pasauliniame konkurse jiems pavyks sužavėti publiką, nes ir Lietuvoje jie nurungė daugiau nei 50 vaikinų ir 100 merginų.