Gimtinė moksleivių akimis


2004-02-14
Gimtinė moksleivių akimis

Kauno apskrities pedagoginio muziejaus svečiais vakar buvo Vilniaus mokyklos “Lietuvių namai” auklėtiniai, kurie į Lietuvą atvykę mokytis iš įvairių šalių. Visi jie lietuvių kilmės vaikai, dalyvavę Pedagoginio muziejaus surengtame konkurse “Mano gimtinė”. Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga moksleiviai buvo pakviesti kūrybiškai pažvelgti į gimtinę - piešti piešinius, rašyti rašinius, fotografuoti, pateikti įvairių rankdarbių. Daugiau kaip 40-ies “Lietuvos namų” auklėtinių darbai (jų buvo per šimtą) eksponuojami muziejuje surengtoje parodoje.

Kūrybingiausių darbų autoriai apdovanoti padėkos raštais bei specialiais prizais. Moksleivių pilietinio ugdymo projektą “Mano gimtinė” Pedagoginio muziejaus darbuotojai vykdo nuo 1997 metų, savo kūrybiškumą bei pilietiškumą jau yra demonstravę daugelio Lietuvos mokyklų moksleiviai. Mokyklos “Lietuvių namai” auklėtiniams buvo surengta ekskursija po Kauną, jie kartu su kauniečiais moksleiviais muziejuje surengė koncertą.

Moksleiviai bei kiti lankytojai dalyvavo ne tik “Gimtinės”, bet ir parodos, skirtos lotyniškų rašmenų atgavimo 100-mečiui. Ši paroda - pirmoji, surengta rekonstruotose muziejaus patalpose. Joje eksponuojama per 100 eksponatų iš Pedagoginio muziejaus fondų bei Vidmanto Staniulio knygyno. Lankytojai gali susipažinti su XIX a. antrosios pusės spaudiniais, leistais tiek Tilžėje, tiek JAV. Tai knygos, mokymo priemonės, įvairūs kiti švietėjiški leidiniai.

KD inf.