Geriausieji techniškųjų universitetų absolventai


2006-06-09
Geriausieji techniškųjų universitetų absolventai

Vakar pradėta platinti antroji knyga su dar 50 geriausių techniškųjų universitetų absolventų sąrašu. Iš viso šiemet keturiose knygose bus pristatoma po šimtą geriausių Kauno technologijos universiteto (KTU) ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) absolventų.

Kaip pasakojo vienas projekto dalyvių KTU Karjeros centro vadovas Andrius Francas, iš pradžių pagal mokymosi rezultatų vidurkį buvo atrinkta po 20 proc. kiekvienos bakalauro ir 10 proc. kiekvienos magistro studijų programos geriausiai besimokančių paskutinių kursų studentų. Vėliau atranka vykdyta remiantis motyvaciniais laiškais, dėstytojų ir darbdavių rekomendacijomis bei pokalbių su psichologais išvadomis. “Tai ne tik pasiekę pažangių akademinių rezultatų jauni žmonės, bet ir aktyvūs visuomenininkai bei darbuotojai”, - teigė A.Francas.

Perspektyviausių KTU ir VGTU absolventų duomenis galima rasti ne tik leidiniuose, bet ir prisijungus prie KTU Karjeros centro bei VGTU Karjeros ir integracijos direkcijos studentų bei absolventų duomenų bazių.

“Šiuo projektu tikimasi atkreipti dėmesį į jaunus ir perspektyvius absolventus, padėti jiems įsidarbinti, o įmonėms - rasti naujų darbuotojų, kurie plėtotų įmonės veiklą sėkminga kryptimi”, - kalbėjo A.Francas.

KD inf.