Geriausias Lietuvos privatus interjeras yra Kaune


2006-03-25
Geriausias Lietuvos privatus interjeras yra Kaune

Lietuvos architektai ir interjerų autoriai nuo šiol turi apdovanojimus, įvertinančius jų profesinius pasiekimus. Vilniuje vakar pirmą kartą buvo iškilmingai įteikti “Auksinės paletės” apdovanojimai už geriausią realizuotą biuro, visuomeninio ir privataus interjero projektą.

Geriausio privataus interjero kategorijoje nugalėjo kaunietė architektė Loreta Janušaitienė, konkursui pateikusi gyvenamojo namo Kaune interjerą. “Auksinė paletė” už geriausią biuro interjerą atiteko autorių duetui iš architektūros studijos “Plazma”: vilniečiams Ryčiui Mikulioniui ir Tomui Stauskui. Jie sukūrė reklamos agentūros “Garage 4x4” biuro interjerą. Geriausio visuomeninio interjero autoriumi pripažintas šiaulietis Saulius Remeika, konkursui pristatęs baro-dirižablio “Zeppelini” interjerą Šiauliuose. Absoliučia publikos numylėtine tapo “YZY interjero dizaino” komanda, visose kategorijose surinkusi daugiausiai interneto svetainės www.interjeras.lt lankytojų balsų. “Auksinių palečių” laimėtojams įteikti prizai: diplomas, spalvų paletė auksiniame dėkle ir kelionė į Milano dizaino savaitę - svarbiausią pasaulyje dizaino ir baldų parodą.

Kasmet ketinamą rengti “Metų interjero” konkursą organizuoja dažai “Sadolin” ir specializuota interneto svetainė www.interjeras.lt.

Geriausius interjerus renkantys konkursai jau daugelį metų vyksta Čekijoje, Danijoje, Lenkijoje ir kitose Europos šalyse, juose aktyviai dalyvauja profesionalai, o konkursinių darbų vertinimas sulaukia didelio visuomenės susidomėjimo. Lietuvoje “Metų interjero” konkursas šiemet rengiamas pirmą kartą, remiantis analogiškų, senas tradicijas turinčių konkursų užsienyje patirtimi. Konkursu siekiama sukurti tradiciją ne tik išrinkti geriausius darbus, bet ir skatinti įdomių, netradicinių interjero sprendimų sklaidą bei dalytis patirtimi. Iš viso tradiciniu siekiančiam tapti konkursui autoriai pateikė 68 pernai sukurtus ir įgyvendintus interjerus. Vertindama darbus tarptautinė komisija atsižvelgė į darbų originalumą, profesionalų atlikimą bei tai, kaip projektai atitinka estetinius, funkcinius, higienos ir saugumo reikalavimus.

KD inf.