Garsus muzikas gimtadienį šventė Lietuvoje


2006-10-21
Garsus muzikas gimtadienį šventė Lietuvoje

Vokietijoje gyvenantis pasaulyje žinomas lietuvių kilmės dirigentas ir violončelininkas Davidas Geringas savo 60 metų jubiliejų šventė Vilniuje.

Ketvirtadienį muziko garbei Vokietijos ambasadoriaus rezidencijoje sostinėje buvo surengtas Vilniaus kvarteto koncertas, kuriame D.Geringas dalyvavo su žmona pianiste Tatjana Schatz-Geringas.

D.Geringas, studijavęs Maskvos konservatorijoje pas Mstislavą Rostropovičių, 1975-aisiais persikėlė gyventi į Vokietiją ir pradėjo solisto karjerą.

Daugiau kaip 50 kompaktinių plokštelių įrašęs D.Geringas šiuo metu vis daugiau dėmesio skiria dirigavimui. Muzikas pasirodymuose nuolat pabrėžia savo sąsajas su Lietuvos kultūra, vienas iš jo koncertų ciklų buvo skirtas naujosioms Europos Sąjungos narėms.

Už lietuviškos muzikos populiarinimą 1999 metais atlikėjas buvo apdovanotas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ketvirtojo laipsnio ordinu, 2002-aisiais - Lietuvos nacionaline premija. Prieš dvi savaites Vokietijos prezidentas Horstas Kėleris lietuvių kilmės muzikui įteikė Vokietijos pirmojo laipsnio ordiną už nuopelnus skleidžiant ir puoselėjant muzikinę kultūrą.

KD inf.