Gaisras kilo dėl netvarkingos elektros pagalvėlės


2006-10-21
Gaisras kilo dėl netvarkingos elektros pagalvėlės

Vakar naktį per gaisrą Šančių daugiabutyje žuvo jau penkioliktas šiais metais Kaune žmogus. Pernai per visus metus užregistruota 14 tokių tragedijų.

Šio A.Juozapavičiaus prospekto triaukščio gyventojai dienraščiui pasakojo dūmus užuodę prieš pat vidurnaktį. Paaiškėjo, kad jie sklinda iš vieno trečiojo aukšto buto, kuriame viena gyvena 82-ejų metų močiutė.

Prisibelsti į jos keliomis spynomis iš vidaus uždarytas duris nepavyko nei kaimynams, nei ugniagesiams gelbėtojams, nei greitosios pagalbos medikams.

Nors ugniagesiai gelbėtojai buvo įvykio vietoje jau už 3 minučių, degančio buto vidun patekta tik po pusvalandžio, nusprendus lipti į jį per balkoną. Išlaužus pastarojo duris, išvirto nemažas dūmų kamuolys.

Greitosios pagalbos medikams lipti paskui ugniagesius šių ištraukiamomis kopėčiomis jau nebereikėjo: buto šeimininkė aptikta be gyvybės ženklų. Gaisro židinys - deganti lova bei patalynė buvo kitame kambaryje, negu stovėjo fotelis, kuriame ji rasta uždususi.

Manoma, kad pajutus, kad dega lova, močiutė bandė gelbėtis. Tačiau, sklindant dūmams, sugebėjo nueiti tik iki kito kambario. Pasijutus blogai, ji greičiausiai ir prisėdo į fotelį, kuriame ir mirė, užtroškusi dūmais.

Degančioje lovoje ugniagesiai aptiko įjungtą elektros šildymo pagalvėlę. Manoma, kad gaisrą sukėlė būtent ji. Įtariama, kad šis elektros prietaisas buvo netvarkingas.

Kaimynų duomenimis, šią pagalvėlę tragedijos išvakarėse senolei atvežė kaime gyvenantis jos sūnus. Daugiabutis dar nešildomas. Sušalusi močiutė, prieš užmigdama, greičiausiai šia pagalvėle bandė pasišildyti.

Ugniagesiai gelbėtojai atkreipia dėmesį, kad daugiabučiui užmigus, aukų galėjo būti ir daugiau.

KD inf.