Festivaliu pabaigė sezoną


2004-06-05
Rūta KANOPKAITĖ
Festivaliu pabaigė sezoną

Iš tarptautinio teatrų festivalio “Gegužės Kijevas”, vykusio gegužės 20-30 dienomis, sugrįžo Kauno jaunimo kamerinis teatras. Ukrainos sostinėje kauniečiai rodė du spektaklius - Leonido Andrejevo “Judą Iskarijotą” ir Aleksandro Puškino “Pikų damą”. Šis spektaklis buvo suvaidintas paskutinę festivalio dieną ir tapo ryškiu jo uždarymo akcentu.

Teatro meno vadovas Stanislovas Rubinovas “Kauno dienai” sakė, kad išvyka buvo sėkminga: “Festivalis “Kijevo gegužė” yra nekonkursinis, jame jokie prizai nebuvo dalijami. Tačiau mūsų spektakliai buvo gerai įvertinti festivalio organizatorių, kurie žadėjo mus kviesti ir ateityje. Pokalbiuose mūsų teatrą gerai vertino ir kiti šio forumo dalyviai. O jų atvyko net iš 17 valstybių - Čekijos, Šveicarijos, Belgijos, Švedijos, Vokietijos, Korėjos, Albanijos, Italijos ir t.t. Buvo labai malonu, kad vos atvykus į Kijevą mums surengė priėmimą Lietuvos ambasada Ukrainoje, visi pasiuntinybės darbuotojai atėjo pasižiūrėti spektaklio “Pikų dama”. Per festivalio uždarymą fortepijono improvizacijų vakarą surengė Giedrius Kuprevičius, grojantis spektaklyje “Judas Iskarijotas”. Kompozitoriaus improvizacijos sukėlė furorą, festivalyje dalyvavę mimai iš Italijos tuoj pat ėmė improvizuoti pagal jo muziką”.

Jaunimo kamerinis teatras pirmasis iš Kauno sceninių kolektyvų jau pabaigė vaidybinį sezoną. “Dabar dengiamas mūsų teatro stogas - ačiū Dievui, pagaliau gavome pinigų užbaigti jo netvarkytąją pusę. Kolektyvas jau pradėjo repetuoti naują spektaklį pagal garsią anglų rašytojo Džeromo K.Džeromo knygą “Trise valtimi, neskaitant šuns”, kuris bus parodytas rudenį”, - sakė šį spektaklį statantis S.Rubinovas.

Režisierius užsimena, kad būsimasis pastatymas savo forma bus šiek tiek panašus į teatro repertuaro ilgaamžį “Gargantiua ir Pantagriuelį”: “Tai turėtų būti savotiškas žaidimas su žiūrovais, kuriuos irgi įtrauksime į veiksmą. “Trise valtimi, neskaitant šuns” vaidinsime mūsų teatro Mažojoje salėje. Vaidmenys jau paskirstyti, tačiau detalizuoti būsimojo spektaklio dar nenorėčiau. Galiu išduoti tik viena: Džeromo knygoje svarbus veikėjas - šuo Monmoransis iš personažų sąrašo neišbrauktas, o mūsų spektaklyje jį vaidins žmogus”.