Ekologiška odė gamtai


2004-05-15
Ekologiška odė gamtai
Kauno architektų namuose (Vilniaus g. 22) trečiadienį atidaryta ir iki birželio 2 d. veiks fotografo Romualdo Rakausko ir tapytojo Vytauto Tamoliūno kūrybos paroda “Du žemaičiai, du pasauliai”

Nors du žemaičiai, gyvenantys Kaune, deklaruoja du pasaulius, tačiau iš tiesų tai yra tas pats, vienas kitą papildantis kūrybinis pasaulis. Abu menininkai parodos atidaryme džiaugėsi, kaip puikiai į vieną visumą “sulipo” jų kūriniai.

Romualdas Rakauskas parodoje eksponuoja nuotraukas iš ciklo “Spalvoti laukai”, o Vytautas Tamoliūnas - naujausią tapybą ir objektus. Nors parodos tema - gamta ir jos grožis, tačiau autoriams pavyko išvengti prognozuojamo “saldumo”. R.Rakausko nuotraukos, atmieštos didesnio formato, vientisos plokštumos abstrakčiais tapybos kūriniais, savo spalvomis nekonkuruoja tarpusavyje, taip pat išryškėjo nuotraukose vaizduojamos spalvinės gamtos išdaigos. V.Tamoliūno tapybai nuotraukų kaimynystė irgi į naudą: paveikslų jau nebegali apkaltinti monotonija.

V.Tamoliūno objektai - iš senos, jūros bangų nugludintos medienos sukalti medinis stalas ir kėdės, apauginti žolyte, teatrališkai lankytojui primena, kad šie pateko į “ekologiškai švarią” parodą, šlovinančią laukinės gamtos ir žmonių pasaulio darną.

Po parodas kartu su jumis vaikščiojo Žilvinė PETRAUSKAITĖ