Dailusis automobilių plovimas


2004-05-24
Dailusis automobilių plovimas

Lietuvoje surengtos originalios purvinų keturračių plovimo varžybos

“Nuo šiol niekas negalės pasakyti, kad plauti automobilį - nuobodus užsiėmimas”, - taip nusprendė visi pirmųjų šalyje automobilių plovimo varžybų dalyviai. Šias varžybas sostinėje esančioje plovykloje “Švaros broliai” surengė LNK TV laida “Ekipažas” sykiu su partneriais “Karcher” ir “Automodus”.

“Ekipažo” prodiuseriams mintis surengti tokį konkursą kilo išvydus panašų renginį, vykusį Amerikoje. Ten jį taip pat rengė TV kompanija.

Pirmosiose varžybose dalyvavo devynios komandos iš įvairių šalies miestų. Šių komandų dalyviai, norėdami patekti į varžybas, pirmiausiai turėjo užsiregistruoti internete ir atsakyti į anketos klausimus. Kiekvieną komandą sudarė du vaikinai ir viena mergina.

Varžybų metu buvo plaunami vienodi 5-osios serijos BMW automobiliai. “Švaros brolių” darbuotojai šįsyk turėjo dirbti neįprastą darbą - ne plauti, o purvinti mašinas. Be to, reikėjo stengtis, kad visi automobiliai būtų vienodai išpurvinti.

Prieš varžybų startą dalyviai buvo supažindinti su taisyklėmis ir įspėti, kad pergalę lems ne tik plovimo greitis, bet ir apranga, artistiškumas bei išmoningumas. Kiekvieną automobilį reikėdavo nuplauti ne ilgiau kaip per 15 minučių. Tad automobilių plovimo seansai tapo tikrais spektakliais. Kai kurios komandos tam buvo sukūrusios specialius kostiumus. Konkurso dalyviai plovimo metu šoko, vaidino, o prisistatydami žiūrovams deklamuodavo specialiai šiai progai sukurtas eiles ar dainuodavo dainas.

Greičiausiai automobilį nuplovė profesionalai - komanda iš Šiaulių automobilių plovyklos “Švarūnė” - darbas užtruko kiek ilgiau nei 5 minutes. Tačiau vertinimo komisija šios komandos darbe pasigedo išradingumo bei artistiškumo. Ilgiausiai, ištisas penkiolika minučių, automobilį plovė vienintelė merginų komanda. Komisija stebėjosi jų kruopštumu ir meile automobilių kėbului. Kitos komandos plaudamos užtrukdavo apie 10-12 min.

Po tris valandas trukusių varžybų nugalėtojais buvo paskelbta “Murzių” komanda. Komisija antrąją vietą skyrė “Švarūnės” komandai, trečią vietą užėmė “Stomix” ekipa. Visiems prizininkams atiteko vertingi “Karcher” prizai bei “Švaros brolių” plovimo kortelės.

“Ekipažo” laidos prodiuseris Valdas Valiukevičius sakė, jog šis pirmasis konkursas pasiteisino: juo liko patenkinti tiek dalyviai, tiek organizatoriai. Tad kitą pavasarį būtinai įvyks kur kas didesnis ir triukšmingesnis tokio pobūdžio renginys. Dalyviai bus skirstomi į dvi kategorijas - mėgėjų bei profesionalų.

KD inf.