Buvusi karatistė suimta dėl pensininkės nužudymo


2006-12-12
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Buvusi karatistė suimta dėl pensininkės nužudymo

Sekmadienį Kauno rajono apylinkės teismas 3 mėnesiams leido suimti 29-erių metų Iloną T. iš Ringaudų, įtariamą nužudžius 69-erių metų pensininkę. Šis tragiškai pasibaigęs konfliktas įvyko viename ne kokią reputaciją turinčiame Ringaudų seniūnijos Poderiškių kaimo name, kurio 64-erių metų savininkas praėjusią savaitę pradėjo kurti po savo stogu kažką panašaus į haremą.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, minėtą 69-erių metų pensininkę, su kuria susipažino per bulviakasį, į savo namus bendram gyvenimui vyriškis parsivedė prieš metus. Praėjusią savaitę juose atsirado ir kresno vyriško sudėjimo Ilona T., su kuria namo šeimininkas susipažino prie parduotuvės. Šiandien jis linkęs teigti neva tenorėjęs išnuomoti jai vieną nemažo savo dviejų galų namo kambarį.

Nuo tos dienos, kai namuose pasirodė nauja gyventoja, girtauta. Lemtingas konfliktas įvyko antrąją išgertuvių dieną.

Teigiama, kad pensininkė iškėlė pavydo sceną. Tas, kuriam ji buvo skirta, buvo toks girtas, kad nebepajėgė išskirti susikibusių moteriškių.

Tik kažin, ar būtų galėjęs tai padaryti ir blaivus: iki 18-os metų karatė bei dziudo treniruotes lankiusi jo nuomininkė, pagauta įtūžio, prisiminė viską, ką mokėjo.

Pirminiais duomenimis, iš pradžių sėdinčiai pensininkei smogta koja į krūtinę. Po to ji sugriebta už kaklo ir pradėta smaugti. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, išpuolio metu lūžo užpultosios trachėja.

Sumuštos pensininkės lavonas aptiktas tik penktadienio pavakarę, nors incidentas įvyko trečiadienį. Dar kurį laiką ji vaikščiojo, tačiau vėliau prigulė ir pasimirė, taip ir nesulaukusi pagalbos.

Kaimyno įvykio vieton iškviesta policija konstatavo kraujosruvas ant velionės kaklo bei krūtinės, buvo sumušta ir akis.

Įtariamoji šiuo žiauriu nusikaltimu sulaikyta tą pačią pavakarę. Sumušusi konkurentę ji ir toliau gėrė su namo šeimininku.