Banko kasininkas susigundė tūkstančiais


2004-02-14
Banko kasininkas susigundė tūkstančiais

Nesąžiningų darbuotojų pasitaiko net ir bankuose. “Hansabanko” Kauno regiono skyriaus Klientų aptarnavimo poskyrio kasininkas įtariamas pasisavinęs 25 tūkst. litų.

Grobstymo faktas nustatytas šią savaitę atlikto neplaninio patikrinimo metu. Vienoje kasoje suskaičiavus grynuosius pinigus paaiškėjo, jog trūksta apie 25 tūkst. litų. Šiuo metu atliekamas auditas, kurio metu tikimasis tiksliai nustatyti grynųjų pinigų trūkumą.

Banko administracija kreipėsi į Ekonominių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnus, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą. Svetimo turto pasisavinimu įtariamas kasininkas S.V. banke dirba neilgai. Per kiek laiko jis galėjo pasisavinti nemažą pinigų sumą, dar aiškinamasi. Tačiau banko darbuotojas prisipažino ėmęs grynuosius pinigus tiesiai iš kasos ir juos jau išleidęs.

Teisėsaugininkai kol kas detaliai neatskleidžia nusikaltimo aplinkybių, bet užtikrino, jog banko klientai dėl to nuostolių nepatyrė.

Šiek tiek mažesnę sumą - 22 tūkst. litų pagrobė ir viena buvusi Vilniaus banko Panevėžio filialo buhalterė. Dėl šio fakto iškelta baudžiamoji byla jau perduota teismui. Buvusiai darbuotojai pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, dokumentų klastojimo, neteisėto mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo bei dėl disponavimo netikrais mokėjimo instrumentais.

Panevėžietė pasinaudojo banko turima informacija, kuria ji laisvai disponavo. Ji iš asmeninių klientų sąskaitų pervesdavo pinigus į suklastotas mokėjimo korteles, o vėliau išsiimdavo pinigus bankomatuose.

Pinigus buhalterė savinosi kelis kartus 2002-2003 metais. Sukčiavimo faktai išaiškėjo banke atlikus auditą.

KD inf.