B.Kanta tėvai atvyko aplankyti sūnaus


2003-08-30
B.Kanta tėvai atvyko aplankyti sūnaus

Vakar pavakare tiesioginiu reisu iš Paryžiaus į Vilnių atskrido nužudymu įtariamo Prancūzijos dainininko Bertrano Kanta tėvai.

Atvykėlius pasitiko Prancūzijos ambasados Lietuvoje darbuotojai, kurie pasirūpino, kad svečiai iš oro uosto būtų išleisti pro svarbių asmenų išėjimą ir taip išvengtų prie pagrindinių durų laukiančių žurnalistų dėmesio.

Kaip “Kauno dienai” sakė B.Kanta advokatas Leonas Virginijus Papirtis, atvykėliai tikrai ketina susitikti su sūnumi, kuris laikomas suimtas Lukiškių tardymo izoliatoriuje kalėjime. Apie kitus B.Kanta tėvų planus advokatas tvirtina sužinosiąs tik po to, kai susitiksiąs su jais. Šis susitikimas turėjo įvykti vakar vakare. L.V.Papirtis taip pat sakė, kad įtariamojo tėvai Lietuvoje ketina pasilikti “ilgiau nei tris dienas”.

B.Kanta įtariamas liepos pabaigoje Vilniuje žiauriai sumušęs savo tėvynainę aktorę Mari Trentinjan. Nuo sunkių sužalojimų po kelių dienų aktorė mirė pervežta į Paryžiaus ligoninę.

Per ankstesnes apklausas prokuratūroje B.Kanta neneigė per kivirčą sudavęs M.Trentinjan smūgį į veidą, po kurio aktorė krito ant žemės ir susitrenkė galvą į radiatorių. Iš Prancūzijos gautos teismo medicinos ekspertų išvados šią dainininko versiją iš esmės paneigė - jose teigiama, kad M.Trentinjan buvo lūžę keli kaukolės kaulai ir nosis. Aktorė mirė nuo šių sužalojimų ir sunkios galvos smegenų traumos.

KD inf.