Avarijoje žuvo dešimties mėnesių kūdikis


2005-07-05
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Avarijoje žuvo dešimties mėnesių kūdikis

Jurbarko rajone apsivertė automobilis, pilnas mažamečių giminaičių

Sekmadienio pavakare Jurbarko rajone apsivertė automobilis, kuriuo važiavo šeši žmonės. Keturi iš jų buvo tos pačios giminės vaikai - nuo dešimties mėnesių iki aštuonerių metų.

Vaikus vežusį automobilį vairavo šios teisės neturinti dvidešimt vienerių metų kaunietė Erika Milkevičiūtė, viešėjusi su sugyventiniu judviejų gimtosiose Jurbarko apylinkėse.

Antroji suaugusi šio ekipažo dalyvė buvo dešimčia metų vyresnė vairuotojos brolienė Edita Pukelytė, gyvenanti Seredžiaus seniūnijos Armeniškių kaime.

Kartu su brolienėmis šiuo automobiliu važiavo ir abiejų moterų mažametės dukrelės (viena - pustrečių metų, o kita dar neturinti metukų), kito E.Pukelytės brolio, taip pat gyvenančio Kaune, ketverių metų dukra ir jauniausiasis, aštuonerių metų, E.Pukelytės brolis, vienintelis iš šios daugiavaikės šeimos vaikų likęs gyventi su Armeniškėse ūkininkaujančiais tėvais.

Kaip vakar “Kauno dienai” pasakojo Pukelių kaimynai, brolienės, pasiėmusios E.Milkevičiūtės sugyventinio automobilį, kuriuo jis atvyko pas tėvus iš Kauno, tą sekmadienio pavakarę važiavo į Klausučius.

Čia gyvena E.Milkevičiūtės mama.

Kaimynų duomenimis, automobilio savininkas su kitais giminės vyrais tuo metu vežė šieną.

Tragedija įvyko vietinės reikšmės kelyje Seredžius-Juodaičiai-Mankūnai-Keryvai, apie penki kilometrai už Seredžiaus, kaimynų duomenimis, nuo Armeniškių nuvažiavus devynis kilometrus.

Pasak į tragedijos vietą vykusios Jurbarko rajono policijos ikiteisminio tyrimo tyrėjos Irmos Radzevičienės, automobilis “Audi 100” nulėkė nuo kelio todėl, kad jo vairuotoja nepasirinko saugaus greičio. “Sumėtytas žvyrkelyje, jis nulėkė nuo kelio į javų lauką, kuriame apsivertė”, - pasakojo pareigūnė.

Armeniškėse, iš kurių kilę Pukeliai, vakar kalbėta, kad automobilis vertėsi ne kartą ir tiesiog stebėtina, jog po to, kas iš jo liko, dauguma ekipažo narių gyvi.

Šio eismo įvykio metu žuvo vos dešimties mėnesių E.Pukelytės dukrelė Skaistė.

Pasak Armeniškių gyventojų, sunkią galvos traumą patyrė ir trisdešimtmetė mažylės mama. E.Pukelytė nuvežta į ligoninę su įvairias traumas patyrusiomis, tačiau likusiomis gyvomis savo brolių dukrelėmis bei jauniausiuoju broliu. Į ligoninę paguldytas ir pastarasis, ir keturmetė vieno brolio dukra. Pasak Pukelių kaimynų, jiems diagnozuoti įvairūs lūžiai. Tačiau minėtos Pukelių kaimynų informacijos niekas iš Jurbarko rajono teisėsaugininkų “Kauno dienai” nepatikslino.

Automobilį vairavusios E.Milkevičiūtės pustrečių metų dukrelė, tų pačių liudininkų duomenimis, išleista gydytis į namus. Pirminiais duomenimis, fiziškai beveik nenukentėjo ir jos mama, kuri vakar davė pirmuosius parodymus ikiteisminio tyrimo dėl šios tragedijos aplinkybių byloje.

Praėjusio savaitgalio eismo įvykiuose žuvo net devyni žmonės.