Atlikėja nenori būti kvaila mergaite


2003-09-19
Atlikėja nenori būti kvaila mergaite

Įsiutino latvių specialistai

Praėjusį savaitgalį grupė MANGO koncertavo Vilniuje prie Baltojo tilto. “Koncertas buvo tikrai šaunus, bet merginas labai įžeidė grupės BRAINSTORM technikų elgesys. Merginų pasirodymo metu jie neįspėję sulipo į sceną ir ėmė derinti instrumentus”, - pasakojo uostamiesčio grupės vadybininkas Gintaras Bendžius. Tarp MANGO ir BRAINSTORM pasirodymų buvo pusvalandžio pauzė, tačiau latviai nusprendė pasirengti iš anksto. “Niekada neteko matyti panašaus elgesio. Mes buvome šokiruotos, kai viduryje dainos scenoje pastebėjome pašalinius žmones. Tai mažų mažiausia neetiška! Nekalbame jau apie tai, kad jų darbas labai trukdė mūsų pasirodymui”, - sakė lietuvaitės. Merginos jau ne pirmą kartą koncertuoja prieš latvių grupę ir pastebėjo, kad ne pirmą kartą kyla sumaištis. Nei grupė, nei technikai nesilaiko jiems skirtų laiko terminų. Dėl to nukenčia kitos tame pačiame renginyje pasirodančios grupės.

Sukurtas animacinis vaizdo klipas

Baigtas kurti debiutinis Amberlife vaizdo klipas. Tai šiuo metu radijo eteryje skambančios dainos “Fly” animacinė ekranizacija. “Klipe pasakojama istorija apie vaikinuką, kuris gyvena virš naktinio klubo ir konstruoja skraidantį aparatą. Vieną dieną jis išskrenda. Tai simbolizuoja išsiveržimą į laisvę, platesnes erdves. Tai lyg ir mano gyvenimo alegorija”, - trumpai klipo scenarijų apibūdino Amberlife. Klipas buvo kurtas rekordiškai ilgai bei kruopščiai ir jo galutiniu variantu dainininkas liko patenkintas. Dainos “Fly” vaizdo klipas artimiausiu metu bus pristatytas “Tango TV” ir LTV laidos “Labas rytas” eteryje. Šiuo metu Amberlife intensyviai rengiasi koncertams kartu su roko legenda “Nazareth”.

Rengiasi pateikti staigmeną

Grupės KASTANEDA nauja daina “Merginos” lengvai šturmuoja radijo topus, o grupės narius Luką ir Kipišą maloniai nustebino LNK pasiūlymas dainos fragmentą panaudoti anonsuojant filmus. “Kiekvieną kartą pamatęs, kaip mūsų dainos fone atrodo Šeron Stone, Ingeborga Dapkūnaitė ir Ilona Penkauskienė, patiriu itin malonią būseną. Šios garsios moterys lydimos mūsų dainos atrodo lyg paauglės. Ypač skambant žodžiams: “Merginos būna naivios...” Kaip būtų puiku, jei šios trys blondinės nusifilmuotų tikrame mūsų vaizdo klipe”, - juokėsi Lukas. Artimiausiu metu “Kastaneda” iš tiesų rengiasi filmuoti klipą. Tik jame nebus nė vienos iš minėtų garsenybių, o ir daina bus visiškai nauja ir negirdėta. “Šią dainą labai slepiame ir laikome pasigardžiavimui, nes ji populiarumu turėtų “pramušti” dabartinį hitą “Merginos”, o gal ir iki šiol didžiausio populiarumo sulaukusį “Vakar vakare”, - žadėjo muzikantai.

Rimtojo repo kūrinys

Šią savaitę radijo stotis pasiekė paskutinis grupės JBC kūrinys iš albumo “4elementai”. Tai titulinė daina, kuri vadinasi taip pat kaip ir albumas. “Tai kitokios stilistikos kūrinys nei “Sijonėlis”. Jis labiau atstovauja rimtajai mūsų kūrybos pusei”, - sakė JBC narys Broo. “4 elementai” - neatskiriamos hiphopo dalys: MC, DJ, grafiti kūrėjai ir šokėjai, bet dainoje tiesiogiai neįvardijami šie elementai. JBC tiesiog seka pasaką, kuri turėtų būti suprantama ir artima kiekvienam hiphopo gerbėjui. “Žinoma, didesnio pasisekimo sulaukia juokingi kūriniai tokie kaip G&G SINDIKATO “Tomas” arba mūsų “Sijonėlis”, bet hiphopas nėra vien “baikės ir bajeriai” - tai pakankamai rimtas temas gvildenanti muzika”, - sakė Broo.

Prireikė vokalo mokytojos paslaugų

Geltonos gerbėjai pastebėjo, kad naujoje dainoje “Apkabink mane” jos vokalas skamba šiek tiek kitaip, pasikeitusi ir dainavimo maniera. “Manau, kad tai vokalinių pamokų rezultatas. Jau tris mėnesius intensyviai dirbu su vokalo dėstytoja ir išmokau daug naudingų dalykų, kurie man padeda ne tik studijoje, bet ir koncertų metu”, - sakė Geltona. Nors laisvo laiko dainininkė turi itin mažai, vokalo pamokų ji nelinkusi aukoti. “Tobulėti niekada ne per vėlu, jei nekreipčiau dėmesio į savo dainavimą arba manyčiau, kad nieko naujo jau nebeišmoksiu, būčiau kvaila pasikėlusi mergiotė”, - sakė Geltona.

Rokeriai pasitiki Lietuvos kompanija

Agentūra M.P.3 pradėjo bendradarbiauti su viena garsiausių ir populiariausių Latvijos roko grupių “The Hobos”. Muzikos vadyba užsiimanti kompanija M.P.3 šiais metais jau surengė keletą “The Hobos” pasirodymų Vilniuje, Kaune. Agentūra ketina rūpintis šios grupės vadybos reikalais Lietuvoje. Praėjusiais metais Latvijos muzikos apdovanojimuose “The Hobos” laimėjo du prizus - už geriausią roko dainą “Walk All Night” ir geriausią roko albumą “Flashback Mornings”. “Džiaugiamės, kad su grupe “The Hobos” tapome partneriais ir tikime mūsų bendradarbiavimo sėkme”, - sakė M.P.3 direktorius Vaidas Stackevičius. “Pirmieji grupės koncertai Lietuvoje parodė, kad publikai patinka “The Hobos” muzika, todėl optimistiškai vertiname savo galimybes ir manome, kad grupė sulauks daugiau muzikos gerbėjų simpatijų”, - pridūrė kompanijos vadovas. Muzikos vadybos srityje M.P.3 kompanija užsirekomendavo bendradarbiaudama su populiariu dainininku Andrium Mamontovu, su kuriuo dirba jau pusantrų metų. Per šį laiką buvo išleisti du Andriaus Mamontovo auksiniai albumai “O, meile!” ir “Beribiam danguje”. Sėkmingus darbo metus vainikavo “Bravo”, “Radiocentro” ir Lietuvos radijo apdovanojimai.

“Čia ir dabar” bei “Bombonešio” inf.