Architektų automobilis rėžėsi į stulpą


2006-06-09
Architektų automobilis rėžėsi į stulpą

Vakar naktį ties Šauklių ir Šv.Gertrūdos gatvių sankryža avariją patyrė, pirminiais duomenimis, tarptautinis architektų ekipažas.

Apie trečią nakties Kauno technologijos universiteto (KTU) Statybos ir architektūros fakulteto magistrantūros pirmakursio Andriaus G. vairuojama “Mazda 323” rėžėsi į gatvės apšvietimo stulpą.

Smūgio būta galingo: taranuotas stulpas sulindo į priekinę automobilio dalį. Ir tai liudija, koks turėjo būti šios mazdos, lėkusios naktį tuščiomis miesto gatvėmis, greitis.

Automobilio savininką - dvidešimt šešerių metų Jonavos rajono savivaldybės architektą Vaidą Z., sėdėjusį šalia vairuotojo ir po smūgio galva į priekinį stiklą užspaustą priekinės keleivio sėdynės, ištraukti laukan sugebėjo tik ugniagesiai gelbėtojai.

Gelbėjimo operacija truko apie penkias minutes. Panaudojus hidraulines žirkles, nukirptas priekinės keleivio sėdynės šonas.

Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK), į kurias sužeistąjį nugabeno greitoji, medikai konstatavo žaizdas jiems atvežto paciento kakle. Vaidas Z. stacionarizuotas.

Į KMUK paguldytas ir šioje avarijoje nukentėjęs minėto Jonavos architekto draugas iš Vokietijos - dvidešimt dvejų metų Klemensas S. Vokietijos piliečiui konstatuota politrauma. Gydytis ambulatoriškai išleistas tik automobilį vairavęs magistrantas. Jam diagnozuotos veido žaizdos.

Viena iš versijų - mazdos vairuotojas galėjo lemtingiausiu momentu užmigti, tačiau neatmetama, kad stulpas taranuotas tiesiog užsižiopsojus.

Pirminiais duomenimis, tąnakt Jonavos rajono savivaldybėje dirbantis buvęs bendramokslis paprašė iš kažkur parvežti jį su draugu į namus.

Dėl kokių priežasčių mazdos savininkas negalėjo vairuoti pats, belieka tik įtarti. Ar blaivus šio eismo įvykio metu buvo, draugo paprašytas, nakties taksisto funkcijas atlikęs KTU magistrantas, paaiškės gavus jo kraujo tyrimo rezultatus.

KD inf.