Ambasadorius siūlė Kaunui draugauti su Barselona


2005-05-05
Dainoras LUKAS
Ambasadorius siūlė Kaunui draugauti su Barselona

Vakar Kaune su oficialiu vizitu pirmą kartą lankėsi Ispanijos ambasadorius Lietuvoje Fidelis Lopesas Alvaresas.

Susitikęs su miesto meru Arvydu Garbaravičiumi nuo 2004-ųjų kovo Lietuvoje dirbantis diplomatas prisipažino Kaune besilankantis jau antrą kartą. Jis čia buvo atvykęs, kai stebėjo “Žalgirio” ir Vitorijos “Tau Ceramica” rungtynes.

“Ispanijoje geriausiu Lietuvos ambasadorium buvo krepšininkas Arvydas Sabonis. Tada, kai jis žaidė mūsų šalyje, daugelis ispanų pirmą kartą išgirdo apie Lietuvą ir Kauną. Manau, kad Kaunui, kuris iki šiol nėra susigiminiavęs su kuriuo nors iš Ispanijos miestų, reikėtų pradėti bendradarbiauti, pavyzdžiui, su Barselona”, - sakė ambasadorius.

Vicemeras Adolfas Antanas Balutis svečiui pažymėjo, kad iš Ispanijos tikimasi daugiau investicijų Kaune. Jis taip pat priminė, kad Kaunas sulaukė Barselonos kompanijos pasiūlymo, kaip sutvarkyti Čečėnijos aikštę. “Vadovaudamiesi patarimais mėginsime aikštę paversti mikrorajono centru”, - sakė vicemeras.

F.L.Alvaresas informavo, jog kitą savaitę Lietuvoje lankysis du valstybės sekretoriai ir maždaug 20 verslininkų grupė. “Verslininkai domisi investicijų galimybėmis įvairiose srityse - infrastruktūros plėtros, vandentvarkos, atliekų tvarkymo ir kitose. Atvažiuos ir stambių įmonių atstovai, todėl manau, kad šis susitikimas jums turėtų būti labai naudingas”, - sakė ambasadorius.

Prieš apsilankydamas Savivaldybėje F.L.Alvaresas buvo nuvykęs į Maironio gimnaziją. Čia jis pasveikino gimnazijos mokinę Gretą Ivaškevičiūtę, laimėjusią Ispanijos ambasados skelbtą “Ruta Quetzal” konkursą ir studijų bei nuotykių kelionę po Peru ir Ispaniją.

Kaunietė vienintelė iš Lietuvos gavo tokią dovaną. Kaip sakė ispanų kalbos mokytoja Inga Papšytė, jos auklėtinei konkursą laimėti padėjo puikios ispanų kalbos žinios. Lietuva šiame konkurse dalyvavo pirmą kartą. Projekte dalyvaus 53 valstybių atstovai. Kelionė, kurią apmokės Ispanijos karalius, truks pusantro mėnesio.

Vizito metu svečias taip pat lankėsi Kauno technologijos universitete ir Kauno pramonės, prekybos ir amatų rūmuose.