Albumas - be nuotraukos su karaliene


2006-10-21
Remigijus JURGELAITIS
Albumas - be nuotraukos su karaliene

77-erių metų kaunietė Liuda Šiaučiukėnienė apgailestauja neturėjusi galimybės įsiamžinti su britų monarche

“Gaila, bet karalienei nepasakiau nė žodžio. Valdovė pabendravo tik su tais, kurie stovėjo arčiau jos”, - apgailestauja Kauno technologijos universiteto profesorė. Ją į pobūvį delegavo Kauno apskritis. Vis dėlto L.Šiaučiukėnienė nesigaili nė vienos Vilniaus rotušėje praleistos minutės - ji turėjo galimybę iš arti pamatyti garsiąją savo bendraamžę.

Sužavėjo drabužiai

L.Šiaučiukėnienė visuomet domėjosi Elžbietos II gyvenimu. Ir ne todėl, kad jos - panašaus amžiaus. Moteris daug kas vienija - pomėgis skaityti, bendrauti su žmonėmis ir atsidavimas darbui. “Neturėčiau tiek energijos. Atrodo, kad ji niekada nepavargsta”, - įspūdžiais dalijosi kaunietė.

Laukdami britų monarchės susirinkusieji nenuobodžiavo. Galėjo pasivaišinti vynu, šampanu, užkąsti sumuštinių. “Kai pasirodė karalienė, visi pakėlėme šampano taures”, - akimirkas su britų monarche prisiminė profesorė.

Bendraamžės nepraleido progos aptarti monarchės drabužių. Moterims jie paliko gerą įspūdį. “Kaip visada, ji atrodė labai elegantiška, jai tinka pastelinės spalvos”, - sakė L.Šiaučiukėnienė.

Nepaklausė rūpimų dalykų

77-erių metų kaunietė dabar apgailestauja, kad negalėjo tiesiogiai pabendrauti su žinomiausia Europos monarche.

“Kai priėjo prie mūsų stalelio, nenorėjau veržtis į priekį. Tačiau Prezidentas Valdas Adamkus visoms paspaudė rankas. Tiesą sakant, net negirdėjau, ką mums sakė karalienė. Tik vėliau kai kurie bendraamžiai tikino, kad pasiteiravo apie sveikatą, pasveikino atvykus į Rotušę”, - nusivylimo nesigirdėjo kaunietės balse.

Prieš priėmimą kaunietė turėjo daug ketinimų. Ji žadėjo šnektelti apie sveikatą, apie vaikus, galbūt apie naująją Elžbietos II marčią. “Nors, tiesą sakant, prieš renginį mano optimizmas vis labiau blėso. Puikiai supratau, kad priėmimo metu ji mums negalės skirti daug laiko”, - sakė profesorė.

Jos akyse - nė lašo nusivylimo. “Juk ne kasdien tave kviečia karalienė. Pamačiau, buvau pagerbta ir dėl to labai džiaugiuosi”, - sakė profesorė.

Susipažino su merais

Atrodo, V.Adamkus irgi laukė susitikimo su L.Šiaučiukėniene. “Jis spaudoje perskaitė, kad esu sėdėjusi ant jo dėdės kelių. Pasakė, kad vėliau norėtų apie tai pasikalbėti”, - Prezidento dėmesys sujaudino profesorę.

Moteris pabendravo ir su kitais pobūvio svečiais. Kai kurie jų - buvę studentai. “Ambasadoriaus Jungtinėje Karalystėje Vygaudo Ušacko pasiteiravau, dėl kokios priežasties JAV mirė buvęs mūsų prodekanas. Dabar pažįstu beveik visų Lietuvos miestų merus”, - pasakojo KTU profesorė.

Į Kauną ji parsivežė tik įspūdžius, apgailestauja neturėjusi galimybės nusifotografuoti su karaliene. Moteris apgailestavo, kad jos šeimos albume, kuriame buvo palikta vieta nuotraukai su karaliene, beliks įklijuoti dar vieną šeimos fotografiją.