Akistata su apsišaukėliais


2007-03-02
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Akistata su apsišaukėliais

Kelionė iš Vilniaus į Alytų per Kauną dviem svečiams iš Lenkijos baigėsi akistata su nelegaliais taksistais apsimetusiais plėšikais.

60-metis lenkas bei kaimyninėje valstybėje gyvenanti 45-erių metų Lietuvos pilietė tą trečiadienio vakarą pasiekė Kauną gana vėlai. Buvo apie 23 valanda. Autobuso į Alytų, kuriame gyvena vieno iš jų sūnus, jau nebebuvo.

Tačiau Autobusų stoties prieigose sukiojosi du neva nelegalūs taksistai, pasiūlę į akis kritusiems užsieniečiams savo paslaugas.

Už nuvežimą į Alytų užsiprašyta 80 litų. Tačiau neva prieš tai dar reikėjo nuvažiuoti prie jau pastatyto, nebesitikint daugiau užsakymų, automobilio. Tokiomis aplinkybėmis svečiai iš Lenkijos su taksi nuvežti į Aukštuosiuose Šančiuose esančią Jaunųjų Talkininkų gatvę. Už kelionę iš jų paprašyta 12 litų. Atvykus į vietą, užsieniečius bei juos lydėjusius naujus pažįstamus pasitiko dar vienas asmuo.

Netrukus moteriai į krūtinę buvo įremtas peilis ir pareikalauta 500 litų. Tačiau pasitenkinta tuo, kas rasta apkrausčius Lenkijos piliečio kišenes. Iš jo pagrobta 500 eurų. Vakar iki pavakarės įtariamieji dar nebuvo sulaikyti.