Akibrokštas apypilniame autobuse


2006-04-06
Akibrokštas apypilniame autobuse

Per pačias vakarinio piko valandas, kai po darbų į namus grįžta dauguma automobiliais nevažinėjančių kauniečių, 21-ojo maršruto autobuse įvykdytas, pirminiais duomenimis, ginkluotas apiplėšimas.

Apie jį antradienio popietę pranešė į Kauno policiją atėjęs dvidešimtmetis vilnietis, studijuojantis Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete informacinę vadybą. Antrakursis teigė pirmadienį, apie šeštą vakaro, buvęs apiplėštas minėto maršruto autobuse, kai į jį visuomeninio transporto stotelėje “Muzikinis teatras” įlipo du iš pažiūros keleriais metais už jį jaunesni jaunuoliai.

Pastarieji, prisėdę prie jo, įsitaisiusio galinėje autobuso sėdynėje, įrėmė į šoną “daiktą, panašų į peilį”. Grasindami juo, nepažįstamieji iškraustė nusižiūrėtojo į aukas kišenes, kuriose monetomis terado aštuonis litus, tačiau nepaliko ir studento vairuotojo pažymėjimo.

Net neabejojama, kad šio populiaraus maršruto autobusas tokiu metu buvo apypilnis, tačiau dvidešimtmetis prisipažįsta nesišaukęs pagalbos. “Tokioje situacijoje tai visiškai nepateisinama, - įsitikinę pranešimą apie apiplėšimą tiriantys teisėsaugininkai. - Juolab kad suįžūlėję ilgapirščiai galėjo būti įrėmę aukai į šoną tik pirštą arba, pavyzdžiui, tušinuką”.

Teisėsaugininkų įsitikinimu, būdamas tarp žmonių dvidešimtmetis tikrai galėjo jaunesniems už save ilgapirščiams pasipriešinti, juolab kad tam buvo ir laiko: apkraustę bendrakeleivio kišenes, šie dar važiavo porą stotelių ir išlipo prie Kauno pilies.

Kodėl studentas po pusdienio nusprendė kreiptis į policiją, neaišku. Vienas galimų atsakymų - reikėjo pranešti apie pavogtą vairuotojo pažymėjimą. Daugių daugiausia, kuo jis pats sau gali padėti kreipęsis į policiją tik po pusdienio, - atpažinti įtariamuosius pareigūnų sukauptoje į nusikaltimus linkusių narkomanų nuotraukų kartotekoje.

KD inf.