Akcija "Susitikimo vieta"


2006-11-03
Akcija

Sveiki, “akcininkai”. Oras niūrėja, jūsų aktyvumas mažėja. Tačiau tikimės, kad išdrįstate užkalbinti jums patikusius žmones, nes antros galimybės galite ir neturėti, teliks tik “akcija”. Ir nepamirškite rašytojo Romeno Rolano žodžių: “Viena meilės akimirka pasako širdžiai daugiau apie mylimą būtybę negu ištisi mėnesiai stebėjimo”. Iki.

Darius

*  “Sveikas, nepažįstamasis. Pamačiau tave spalio 27-ąją, apie 18.30 val., prekybos centre “Savas”. Tu - šviesiaplaukis vaikinas, kuris vilkėjo geltonais marškiniais, mūvėjo džinsais. Sėdėjai ir nuostabiai skambinai pianinu. Jei prisimeni merginą pusilgiais tamsiai rudais plaukais, vilkėjusią šviesiai mėlynos spalvos striuke, mūvėjusią džinsais ir su drauge besigėrėjusia nuostabia muzika, prašau, atsiliepk. Mačiau, kai sykį tavo akys pažvelgė į mane, mūsų žvilgsniai susitiko. Labai norėjau su tavimi susipažinti, bet neišdrįsau. Tačiau gal dar nevėlu susitikti, pakviesti tave arbatos puodeliui, pakalbėti apie mudu siejančią aistrą muzikai. Labai tikiuosi, kad atsiliepsi, lauksiu tavo žinutės. “Akcijoje” palieku savo telefono numerį ir elektroninio pašto adresą.”

*  “Labas, mieloji. Tavęs ieško vaikinas nuo tos dienos, kaip tik tave pamatė - spalio 13-osios, penktadienio, 18 valandos. Tu važiavai baltu penktos serijos BMW, mane aplenkei prie Aleksoto tilto. Sustojus prie Birštono ir Karaliaus Mindaugo gatvių sankryžos laukti žalio šviesoforo signalo, mūsų automobiliai susigretino. Tuo metu pažvelgėme vienas į kitą, mūsų žvilgsniai susitiko. Man nusišypsojai, bet aš drovėjausi tave užkalbinti. Tu vilkėjai balta, aš - raudona striuke. Pervažiavus sankryžą mūsų keliai išsiskyrė: tu atsistojai į eilę automobilių, važiuojančių Senamiesčio link, aš nuvažiavau Šv.Gertrūdos gatve. Labai tikiuosi tave rasti, nekantrauju susipažinti, nes tu man labai patikai. Esi mano svajonių mergina. Ir dabar pamenu tavo gražias akis ir nuostabią šypseną. Jei norėtum susitikti, paskambink. Savo telefono numerį palieku “akcijoje”.

*  “Labas, Mindaugai. Tave pamačiau praėjusį šeštadienį, apie 20 valandą, Vilniuje “Fashion” restorane. Tu sėdėjai su draugu dešinėje salėje. Esi tamsiaplaukis, buvai su trijų dienų barzda. Ant kėdės buvai pasikabinęs juodą odinę striukę, vilkėjai šviesiai mėlynos spalvos megztiniu, mūvėjai tamsiai mėlynos spalvos džinsais. Tavo tamsiaplaukis draugas buvo su baltu megztiniu ir ant jo nupiešta kažkokia baidykle. Aš su drauge sėdėjau prie gretimo stalo, prie lango. Esu tamsiaplaukė, vilkėjau žalios spalvos marškinėliais, mūvėjau juodomis kelnėmis, gėrėme kokteilius. Kartkartėmis mūsų žvilgsniai susitikdavo, šyptelėjai man. Išgirdau tavo vardą. Paklausei, ką geriame. Persimetėme keliais žodžiais, juokeliais. Sužinojau, kad esate kauniečiai. Teiravomės, ar eisite į klubą, tačiau sakėte, kad turite išvažiuoti namo. “Jau trečia para Vilniuje”, - nusijuokė tavo draugas. Išsiskiriant aš palikau savo telefono numerį ir tik vėliau supratau, kad parašiau senąjį, kuri pakeičiau prieš kelias dienas. Vis dar pamenu tavo žvilgsnį, žavią atsisveikinimo šypseną. Jei tenka būti Vilniuje, norėtum artimiau su manimi susipažinti, išgerti kavos arba kokteilio, paskambink į “akciją”. Tikiuosi, kad skaitai “Kauno dieną”. Dovilė”.

Laiškelius į akciją “Susitikimo vieta” galima ne tik siųsti adresu: Vytauto pr. 27 ar atnešti į “Kauno dienos” redakciją, 2 aukštą, 201 kabinetą, bet ir siųsti elektroniniu paštu d.selenis@kaunodiena.lt