Akcija "Susitikimo vieta"


2006-07-07
Akcija

* “Susitikome praėjusį sekmadienį, apie 13 valandą, Palangoje, ukrainiečių patiekalų restorane. Tu vidutinio ūgio, lieknas, sportiškas, tamsiaplaukis vyrukas, vilkėjęs raudonos spalvos marškinėliais, mūvėjęs baltais bridžiais. Buvai su dviem draugais. Pamenu, kad vienas, šviesiaplaukis, turėjo lauko teniso rakečių dėklą. Sėdėjote lauke, valgėte barščius, gėrėte alų, juokavote. Aš su drauge taip pat sėdėjau lauke, tiesa, tolėliau nuo jūsų. Eidamas į restorano vidų pastebėjai mane. Po kelių minučių išeidamas į lauką ieškojai akimis manęs. Mūsų žvilgsniai susitiko. Šyptelėjome. Vėliau dar kelis kartus mūsų žvilgsniai susitiko. Paskutinį kartą vienas į kitą pažvelgėme, kai su drauge užsimokėjome už pietus ir išėjome. Tikiuosi, kad esi kaunietis ir tu arba tavo draugai skaitote “akciją”. Jei pameni neaukštą, smulkaus sudėjimo trumpaplaukę rudaplaukę merginą ir norėtum su ja susitikti, paskambink Dariui. Jam palieku savo telefono numerį ir elektroninio pašto adresą. A.”

* “Susitikome pirmadienį, apie 11 valandą, Laisvės alėjoje prie Centrinio pašto. Tu aukštas, tamsiaplaukis vyrukas, vilkėjęs šviesiu lininiu švarku, mūvėjęs lininėmis kelnėmis, avėjęs šviesiai batais. Rankose laikei segtuvą, kažko lūkuriavai, kalbėjai telefonu. Aš sėdėjau ant suoliuko ir stebėjau tave. Tu pajutai mano žvilgsnį ir nuo tos akimirkos gaudėme vienas kito akis. Kartą šyptelėjome vienas kitam. Deja, vėliau prie tavęs priėjo lauktas svečias - neaukštas barzdotas vyras. Pasisveikinote ir kartu nuėjote J.Gruodžio gatvės link. Eidamas dar kartą pažvelgei į mane, aš tau mirktelėjau akį. Tu atsakei nuostabia šypsena. Jei pameni tamsiaplaukę merginą, kuri vilkėjo mėlynos spalvos suknele, norėtum su ja susipažinti, nesi įsipareigojęs, paskambink Dariui. Jam palieku savo koordinates. Eglė.”

* “Labas, Vitali. Ir vėl nesulaukiau Tavo pažadų tesėjimo. Gaila, kad esi pažadukas ir savo magijomis tik sudrumsti protą. Ne viskas auksas, kas auksu žiba. Laukiau pas Perkūną, laukiau pas Virgą. Po to buri, ir vėl tas pats. Žinai, kad retai sakau žodį “paskutinis”. Tačiau dabar sakau: paskutinį kartą tavęs laukiu šeštadienį 19 valandą Šventojoje. Tikslesnę vietą žinai. Juodoji Morta.”

Laiškelius į akciją “Susitikimo vieta” galima ne tik siųsti adresu: Vytauto pr. 27 ar atnešti į “Kauno dienos” redakciją, 2 aukštą, 204 kabinetą, bet ir siųsti elektroniniu paštu d.selenis@kaunodiena.lt