Akcija "Susitikimo vieta"


2004-10-15
Akcija

Sveiki, “akcininkai”. Negaliu nepasidžiaugti mūsų šalies futbolininkais, puikiai ir kovingai sužaidusiais su Ispanijos nacionaline rinktine, kuri lietuvių nesugebėjo įveikti ir aikštę paliko nuleistomis galvomis! O jūs nepasiduokite šalčiui, pasistenkite dažniau šypsotis ir būt geresni vieni kitiems. O dabar - laiškai. Iki.

Darius

*  “Spalio 11 diena, pirmadienis. Negaliu pamiršti tavęs ir klausimo, ar tarp keleto raktų nėra rakto nuo mano širdies? Deja, jo ten nebuvo. Bet jei būtų buvęs ir jo būtum paprašęs, manau, kad jį tau atiduočiau. Jei, žinoma, vis dar jo norėtum. Telefono numerį palieku Dariui.”

*  “Susitikome spalio 10 dieną, apie 12 valandą, prie Zoologijos sodo. Tau apie 30 metų, esi tamsiaplaukis, su stilinga barzdele, vilkėjai tamsiai mėlynos spalvos striuke su kapišonu, mūvėjai tamsiomis kelnėmis. Buvai su berniuku. Tikiuosi, kad pameni šviesiaplaukės merginos žvilgsnį ir šypseną? Ji sėdėjo raudonos spalvos automobilyje “Audi” ir laukė draugės. Tu su berniuku (sūnum?) apie kažką kalbėjaisi, po to, pajutęs mano žvilgsnį, atsisukai. Įdėmiai pažvelgei, aš tau šyptelėjau. Tu, man atrodė, šiek tiek sutrikai, tačiau vėliau kelis kartus dar pažvelgei į mane. Jei norėtum artimiau susipažinti ir šaltu oru kartu išgerti karštos arbatos, paskambink. Dariui palieku savo telefono numerį.”

*  “Likimo ironija... Anksčiau, prisipažinsiu, pašiepdavau tuos, kurie rašo į “akciją”. Tai atrodė šiek tiek kvaila, bet ir linksma. O dabar rašau pats... Praėjusį sekmadienį Vilniaus oro uoste pamačiau nuostabaus grožio merginą. Atrodo, apie 12 valandą ji su dideliu lagaminu ir plačia šypsena po skrydžio atėjo į oro uosto vestibiulį ir iškart pateko į dviejų merginų ir solidaus vyro glėbį. Ji - šviesiais ilgais plaukais, pilkomis akimis, nedidele riesta nosyte, stilinga kepuraite, vilkėjo balta striuke, mūvėjo mėlynais džinsais. Kai merginos jai įteikė puokštę gėlių, ji turėjo pastebėti netoliese stovėjusį aukštą tamsiaplaukį vaikiną, kuris šyptelėjo ir mirktelėjo akį. Tų kelių akimirkų, kai susitiko žvilgsniai, pakako, kad negalėčiau pamiršti jos akių. Girdėjau, kad jos laukė kelionė į Kauną. Jei ji pamena dažnai Kaune besilankantį vilnietį. norėtų kartu išgerti taurę karšto vyno ir susipažinti, jis būtų laimingas. Savo koordinates palieku Dariui.”

* Tikiuosi, kad Violeta dar nepamiršo Andriaus? Taip, rugsėjo 29 diena, 20 valanda, Laisvės alėja. Mergina prie fontano laukė draugės ir dažnai žvilgčiojo į laikrodį. Vaikinas, vaikščiojęs netoliese, dažnai žvilgčiojo į ją. Jų įdėmūs žvilgsniai kelis kartus susitiko. Neiškentęs priėjau prie merginos, užkalbinau, ji atsakė malonia šypsena. Susipažinome. Šviesiaplaukės, į kasytes plaukus susipynusios, merginos vardas buvo Violeta. Tačiau netrukus ji atsiprašė, nes atbėgo jos draugė ir jos privalėjo kažkur skubiai išvykti. Paskubomis paprašiau telefono numerio, paskubomis išgirdau skaičius. Tačiau, deja, matyt, klausa apgavo. Jei ji pamena “lakūną” (turbūt iškart suprasi, koks tai vaikinas?) Andrių ir norėtų su juo susitikti, tegul paskambina. Redakcijoje palieku savo telefono numerį.”

Laiškelius į akciją “Susitikimo vieta” galima ne tik siųsti adresu: Vytauto pr. 27 ar atnešti į “Kauno dienos” redakciją, 2 aukštą, 204 kabinetą, bet ir siųsti elektroniniu paštu: d.selenis@kaunodiena.lt