Absurdo teatras policijos pašonėje


2006-04-06
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Absurdo teatras policijos pašonėje

Vakar naktį du įkaušę kauniečiai pakartojo beveik tuos pačius nusikaltimus, už kuriuos anksčiau jiems tik švelniai pagrūmota

Vakar naktį buvo galima pagalvoti, kad Pramonės prospekte, ne per toliausiai Dainavos policijos komisariato, filmuojama kažkokio trilerio apie pabėgimą iš psichiatrijos ligoninės scena.

Kaip dienraščiui pasakojo apie pusę dviejų nakties į darbą skubėjęs paryčiais pieno produktus išvežiojantis V.J., ties Pramonės prospekto 61-uoju namu po gatvę lakstė rankomis susikabinę du gerokai įkaušę vyrai.

Kitų automobilių vairuotojams, kuriems ši keistoji porelė taip pat bandė užblokuoti kelią, pavyko juos apvažiuoti. Citroeną vairavęs penkiasdešimtmetis V.J. teigia atsidūręs tokioje situacijoje, kad turėjo arba sustoti, arba išsišokėlius partrenkti.

Pasirinkus pirmąjį variantą, netrukus pasigailėta. Vienas įkaušusių chuliganų tuojau pat užsiropštė ant citroeno variklio dangčio ir pradėjo šokinėti, skatinamas antrojo, stovėjusio nuošaliau.

Po to įsisiautėjusiajam užkliuvo pats vairuotojas. Nepajėgus įlįsti pas jį pro uždarytą langą, šis sudaužytas. “Su kuo jis trenkė, kad stiklas iš karto pabiro duženomis, net neįsivaizduoju”, - vakar rytą atsitokėjęs nuo patirto naktinio košmaro pasakojo V.J.

Pareigūnų duomenimis, pažirus lango duženoms, chuliganas susižalojo ranką. Šiek tiek, anot V.J., kliuvo ir jam.

Visą šį išpuolį, anot pašnekovo, lydėjo riebiausių keiksmų tirada. V.J. teigimu, per patį išpuolio piką buvo stabtelėjęs tik vienas pro šalį važiavęs automobilis - tamsios spalvos “Audi”, kuris taip pat netrukus nuvažiavo.

Chuliganams “išsiliejus” ir nusvirduliavus savo keliais, V.J. nuvažiavęs tiesiai prie netoliese esančio Dainavos policijos komisariato. Tačiau metusis su operatyvinės grupės pareigūnais į chuliganų gaudynes, pastaruosius jau buvo sulaikę gatvėje budėję kolegos. V.J. įtaria, kad tai buvo ekipažas, kurį savo kelyje sutiko ir papasakojo, kas vyksta netoliese, minėto “Audi” vairuotojas.

Beje, V.J. žiniomis, chuliganus sulaikę pareigūnai neslėpė, kad prieš tai jau buvo juos įspėję dėl netinkamo elgesio.

Pristačius sulaikytuosius į Dainavos policiją, šiems niekur nedirbantiems (bent taip teigta) Ukmergės gatvės kaimynams nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Dvidešimt septynerių metų Ramūnas Šniukšta pripūtė 2,38 promilės, trisdešimt trejų - Saulius Gudelaitis - 1,81.

Paaiškėjo, kad abu už panašius dalykus jau teisti. R.Šniukšta pernai - dėl to, kad vairuodamas transporto priemonę pažeidė Kelių eismo taisykles, dėl to, pirminiais duomenimis, nukentėjo žmonės (pritaikytas susitaikymas). S.Gudelaičiui prieš dvejus metus tokiam pačiam laikotarpiui atidėta dėl padaryto viešosios tvarkos pažeidimo teismo skirta bausmė.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir šį kartą. Preliminariai patirtus nuostolius citroeno savininkas įvertino penkiais šimtais litų. Abu sulaikytieji likusią vakarykštės nakties dalį praleido areštinėje.