”Žaliasis” vicemeras akimirkai grįžo į bendražygių būrį


2006-05-22
”Žaliasis” vicemeras akimirkai grįžo į bendražygių būrį

Simboliniu aitvarų leidimu į Santakos dangų penktadienį žaliųjų bendrijos “Atgaja” nariai pradėjo susibūrimą, skirtą savo bendražygio Sauliaus Griciaus, prieš 15 metų savanoriškai iškeliavusio Anapilin, atminimui.

1991 m. gegužės 19-osios rytą tuometinis Kauno vicemeras, žaliųjų lyderis S.Gricius buvo rastas negyvas po savo buto langais tuometinėje Neries krantinėje. Miesto prokuratūra informavo visuomenę, kad iš pirminių duomenų darytina išvada, jog S.Gricius nebuvo nužudytas tyčia ar dėl neatsargumo, kad jo mirtis įvyko dėl savižudybės.

S.Griciaus palaikai, vykdant jo valią, pagonių papročiu buvo kremuoti tuometinio Kauno medicinos instituto krematoriume. Prieš tai S.Griciaus artimieji, bendražygiai, kolegos galėjo trumpai atsisveikinti su velioniu mažoje instituto salytėje. Urna su dalimi pelenų palaidota Eigulių kapinėse, kitą dalį pelenų po savaitės artimiausi Sauliaus žmonės, ūkiant laivų sirenoms, išbėrė į Baltijos jūrą.

Šie sausi faktai jau apsidengė 15 metų laiko apnašomis ir pažinojusiems S.Gricių tarsi tapo nebesvarbūs. “Atgajos” vakarėlyje šių metų gegužės 19-ąją pleveno gyvo S.Griciaus aura. Nuotraukos, filmuota medžiaga, tuomet žaliųjų mėgta klausyti muzika tarsi išplėšė S.Gricių iš Anapilio rūmų ir akimirkai grąžino atgal tarp jo draugų bei artimųjų. Šilta šypsena, fenomenali atmintis, bendravimo dovana, rafinuotas humoro jausmas, patikimimumas, abejingumas buities komfortui - tokį S.Gricių prisiminė artimiausi jo žmonės.