”Takioji Neris” keičia šeimininkus


2006-03-16
Dainoras LUKAS
”Takioji Neris” keičia šeimininkus

Didžiausias Kauno viešbutis įsilies į “Reval Hotels” grupę

Kauno viešbutis “Takioji Neris” artimiausiu metu pakeis pavadinimą. Eina į pabaigą derybos su “Reval Hotels” dėl įsijungimo į šią viešbučių grandinę.

Galimybė išlikti

Kaip vakar “Kauno dienai” sakė “Takiosios Neries” generalinis direktorius ir valdybos narys Sigitas Godelis, derybos įpusėjo. Tikimasi, kad jos baigsis jau gegužę. S.Godelis nekonkretizavo būsimų permainų, tačiau sakė manąs, kad viešbučiui būtina tapti žinomo viešbučių tinklo nariu. “Mes turime tai padaryti, nes kitaip kyla grėsmė žlugti. Pardavimui pritarė visi valdymo organai. Pirkėjų darbo stilius artimas mūsų komandos supratimui apie verslą”, - teigė jis.

“Takioji Neris” yra didžiausias viešbutis Kaune, kuris buvo pradėtas eksploatuoti 1988 metais. Viešbutis reorganizuotas iš valstybinės įmonės “Neris” 1994 metais. Siekdama išsikovoti vietą rinkoje ir padidinti viešbučio kambarių kainas, bendrovė nemažai investavo į viešbučio remontą bei modernizavimą, tačiau klientų gausa viešbutis negali pasigirti.

Anot S.Godelio, pernai viešbučio, kuriame yra 180 kambarių, užimtumas siekė 42 proc. “Tai yra labai mažai. Tačiau ir kiti viešbučiai, išskyrus nebent “Kauną” ir “Perkūno namus”, negali pasigirti geresniais rezultatais. Džiugu, kad į Kauną ateina tinklas, kuris turi gerus kontaktus ir gerą įvaizdį, valdo žinomus viešbučius”, - sakė jis.

Valdo įmonių grupė ir smulkieji akcininkai

Didžiausias “Takiosios Neries” akcininkas yra Žaliakalnio viešbutis, kuris turi 39,92 procento akcijų. Biurams nuomojančiai bendrovei “Elrisva” priklauso 25,54 proc., bendrovei “Eksena” - 10,97 proc. Taip pat yra apie 80 smulkiųjų akcininkų.

S.Godelis valdo 12,86 proc. akcijų. Neseniai jo pavardė imta dažnai linksniuoti, kai nustatyta, jog S.Godelis vienu metu buvo praėjusiame dešimtmetyje bankrutavusio ir milijonus indėlių gyventojams negrąžinusio koncerno EBSW tarybos, ir Lietuvos banko valdybos narys.

Pats S.Godelis BNS teigė nieko blogo nematąs, kad EBSW veiklą tyrę Seimo nariai jį pripažino artimu koncernui. “Niekada to ir neslėpiau. EBSW - didelė mokykla. Jeigu bent vienas Seimo narys ją būtų praėjęs, būtų daug ko išmokęs”, - sakė verslininkas.

Spalį uždarys rekonstrukcijai

Norvegijos nekilnojamojo turto bendrovė “Linstow”, kuri valdo “Reval Hotels” viešbučių tinklą, vakar paskelbė, kad jau nusipirko viešbutį “Takioji Neris” ir spalį uždarys jį rekonstrukcijai. Anot pranešimo spaudai, “Takioji Neris” pavadinimą pakeis į “Reval Hotel Neris”, iki 2007 metų gegužės jis bus rekonstruojamas. Sandorio vertė neskelbiama. Tuo tarpu S.Godelis “Kauno dienai” teigė, kad bendrovės savininkai dar nepasikeitė ir sandoris nėra įvykęs.

“Linstow” teigimu, Kauno miesto centre įsikūrusį viešbutį iki 2006 metų spalio valdys buvę savininkai. Planuojama, kad po rekonstrukcijos “Reval Hotel Neris” turės 190 kambarių, naują restoraną ir barą, taip pat modernų konferencijų centrą.

“Reval Hotels” yra didžiausias viešbučių tinklas Baltijos šalyse, valdantis septynis viešbučius trijose šalių sostinėse. Tinklas 2007 metų pavasarį Rygoje taip pat planuoja atidaryti naują 225 kambarių viešbutį. “Reval Hotels” Lietuvoje priklauso keturių žvaigždučių viešbutis “Reval Hotel Lietuva”.