”Kauno diena” pradeda septintą dešimtmetį


2005-11-26
”Kauno diena” pradeda septintą dešimtmetį

Šiandien minime 60 metų, kai skaitytojai ir mūsų laikraštis gyvena kartu. Ilgiau nei auksinis vestuvių jubiliejus. Esame didelė giminė, turinti spalvingą savo santykių istoriją, bendrus prisiminimus, šeimyninį nuotraukų albumą. Vienas kitą gerai pažįstame, netgi mylime, nors kaip tikri lietuviai, dažniausiai tą santūriai nutylime. Kartais neišvengiame nesutarimų, piktumų, bet mokame susitaikyti. Jeigu atvirai - tiesiog negalime apsieiti vienas be kito. Viską sudėjus kupeton - argi tai ne abipusė meilė?..

Laikraštis - tai ne tik šūsnis popieriaus lapų su įvairiausia informacija. Įprasta sakyti, kad laikraštis gyvena vieną dieną. Pridėkime - laikraštis yra tos dienos dokumentas. Tai - gyvenimo atspindys kasdienybės veidrodyje. Su jos įvykiais, faktais, vertinimais, pavardėmis ir skaičiais.

Ir mums, ir skaitytojams norėtųsi, kad tas atspindys būtų kuo tikresnis ir objektyvesnis. Kad laikraštis būtų visų žmonių bičiulis, patarėjas ir gynėjas, nežiūrint jų partinės priklausomybės, socialinės padėties.

“Kauno diena” kiekvieną rytą neakivaizdžiai svečiuojasi kiekvieno Jūsų namuose. Kartu geriame kavą, įsijungiame televizorių, einame apsipirkti ar į polikliniką. Diskutuojame apie kainas, artėjantį eurą ir mūsų vaikų ateitį. Kritikuojame kyšininkus ir tarpusavio rietenose įklimpusius politikus. Dalijamės meilės lūkesčiais ir virtuvės receptais, remontuojame namus, kalbamės apie naują knygą ar spektaklį. Mūsų pokalbis niekada nesibaigia, nes gyvenimas ir Jūs, mieli skaitytojai, jam pasiūlo vis naujų temų.