Zapyškyje šeštadienį rengiama aitvarų šventė


2009-04-25
kaunodiena.lt
Zapyškyje šeštadienį rengiama aitvarų šventė

Zapyškyje, Nemuno slėnyje prie paminklinės Jono Krikštytojo bažnytėles pagerbti Žemę kiekvieną pavasarį renkasi Lietuvos aitvarų kūrėjai ir mylėtojai. Šiemet taip pat savo darbo aitvarus kartu su vaikais į dangų kels dailininkai ir aitvarų meistrai iš visos Lietuvos.

Aitvarų šventės dalyvius ir svečius muzika Žemei ir Dangui pasveikins Martynas Švėgžda von Bekeris. Kauno Valdorfo klasių mokiniai kartu su visais svečiais dainuos Jurginių dainas.

Viešoji įstaiga „Ramios Bitės” su žurnalu „Aviacijos pasaulis” šeštadienį organizuoja aitvarų varžybas - jose galės dalyvauti visi norintys - net ir neturintys savo aitvaro. Pučiant palankiam vėjui bus galimybė pasimokyti kelti jėgos aitvarus (kaitus).

Tuo pačiu metu vyks vaikų ir jaunimo saviraiškos konkursas „Aš galiu”. Bažnyčios erdvę papuoš tapybos paroda „Pavasario spalvos”. Šventės dalyvius kareiviška koše vaišins Šaulių sąjungos savanoriai.

Prizai laukia visų aitvarų kūrėjų ir laidytojų. Kaip ir kasmet, Kauno S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo lėktuvas virš Kauno skraidins burtų keliu išrinktą laimingiausio aitvaro šeimininką.

Renginio programa:

11.30 - dalyvių registracija.

12 val. - koncertas Žemei: M.Švėgždos von Bekerio muzika Žemei ir Dangui, Kauno Valdorfo klasių mokinių koncertas, R.Kairaičio- Strazdo su draugais būgnų sutartinės.

13 val. - konkursas - „Aš galiu!”

13 val. - aitvarų varžybos visiems.

13 val. - Valdorfo kermošius.

14.30 val. - kareiviška košė.

15 val. - aitvarų varžybų nugalėtojų apdovanojimai.

15.30 val. - bendros vaišės-tortas.

16 val. - šventės pabaiga.