Troleibusų vairuotojai kol kas nestreikuos


2009-04-01
Tadas Širvinskas
Troleibusų vairuotojai kol kas nestreikuos

Algų mažinimui pasipriešinę troleibusų vairuotojai kol kas drastiškų priemonių imtis neketina. „Autrolio“ vadovai įsitikinę, kad jokio streiko niekada nebus, nes daugelis vairuotojų diržų susiveržimui neprieštarauja. 

„Kauno diena“ antradienį rašė, kad „Autrolyje“ tvyro įtampa. Nuo trečiadienio troleibusai Kauno gatvėmis važinėja rečiau, todėl mažėja vairuotojų darbo krūvis. Sumažės ir algos.

„Autrolio“ vairuotojus vienijanti profsąjunga ėmė grasinti streikais ir net reikalauti didesnių atlyginimų.

Laikinai „Autroliui“ vadovaujantis Mindaugas Kučinovas trečiadienį teigė, kad kalbos apie maištą - išpūstas burbulas. Kaip to įrodymą vadovas pateikė lapus su maždaug 300 iš bendrovėje dirbančių 393 vairuotojų parašais.   

„Akivaizdu, kad daugelis darbuotojų supranta įmonės padėtį ir sutinka su darbo krūvio mažinimu. O sąmyšis sukeltas nedidelės darbuotojų grupelės“, - teigė M.Kučinovas.

„Autrolyje“ veikia dvi profsąjungos. Vienos iš jų pirmininkas Petras Balčaitis tvirtina, kad surinkti vairuotojų parašai - akių dūmimas.

„Tuose lapuose vairuotojai pasirašė, kad susipažino su įsakymu. Bet tai nereiškia, kad jie sutinka“, - sakė P.Balčaitis.

P.Balčaičio teigimu, iškelti reikalavimai lieka, tačiau artimiausiu metu streikų tikrai nebus.

Tuo metu „Autrolio“ vadovai teigia, kad didinti vairuotojų algas - nerealu. Maža to, jie neatmeta tikimybės, kad ateityje gali tekti atleisti kone dešimtadalį vairuotojų.

Tuo metu „Kauno autobusų“ vairuotojų gretų retinti neketinama.

„Autrolį“ šiuo metu spaudžia nemažos paskolos, o savivaldybėje vis dažniau kalbama  bilietų branginimą.