Studentai prašo mero išsaugoti naktinius troleibusų maršrutus


2009-04-07
kaunodiena.lt
Studentai prašo mero išsaugoti naktinius troleibusų maršrutus

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas sulaukia racionalių studentų pasiūlymų, kaip išsaugoti naktinį S troleibuso maršrutą.

Kauno miesto savivaldybė finansinio sunkmečio metu privalėjo sumažinti miesto viešojo transporto finansavimą. Atsižvelgiant į susiklosčiusią padėtį, nuo balandžio 1 dienos teko atsisakyti ir studentų pamėgtų naktinių troleibusų S1 ir S2 maršrutų.

Po šių permainų meras sulaukė akademinės bendruomenės kreipimosi, kuriame prašoma grąžinti naktinius maršrutus.

„Suprasdami ekonominę situaciją ir svarbą optimizuoti viešojo transporto darbą, siūlome ne visiškai naikinti naktinių maršrutų aptarnavimą, bet aptarnauti mažiau dienų per savaitę, nei iki šiol, tik vienu maršrutu su viena transporto priemone”, - teigiama kreipimesi.

Akademinės visuomenės atstovai siūlo alternatyvius maršruto variantus - naktinis maršrutas būtų skirtas aptarnauti naktimis, iš penktadienio į šeštadienį. Studentai prašo, jog per vieną naktį būtų atlikti ne 10, kaip iki balandžio 1 dienos, o 8 reisai.

Kreipimosi autorių paskaičiavimais, vienos nakties maršruto aptarnavimo kaštai siektų 612 litų. Tokiu būdu „Autrolis” sutaupytų per 500 litų. Tarp siūlomų variantų kreipimesi pateikiami ir keli galimi naktinių autobusų maršrutai.

Meras pritaria tokiems studentų siūlymams, kadangi vos metus kursavę naktiniai troleibusai ne tik pagyvino naktinio miesto gyvenimą, bet ir suteikė galimybę miesto gyventojams pasiekti savo namus pigesniu visuomeniniu transportu.

Susipažinęs su akademinės visuomenės atstovų pasiūlymu, A.Kupčinskas rekomendavo administracijos direktoriaus pavaduotojui Ramūnui Gataučiui ir Transporto skyriaus vedėjui Pauliui Kerui įvertinti studentų pasiūlymą ir skirti vienam iš jų siūlomų maršrutų bandomąjį laikotarpį.

Prieš metus Vytauto Didžiojo universiteto Studentų atstovybė paskelbė peticiją, kuria buvo pašoma, kad autobusai ir troleibusai mieste važiuotų ir po 23 valandos. Tuomet peticiją internete pasirašė beveik 2 tūkstančiai studentų.