Savivaldybė ketina nutraukti sutartį su „Sienojumi“


2011-10-12
DMN inf.
Savivaldybė ketina nutraukti sutartį su „Sienojumi“

Kauno miesto savivaldybės vadovų kantrybė išseko – pradėta sutarties nutraukimo procedūra su „Girstučio“ rekonstrukciją vykdžiusia bendrove „Sienojus“.

„Ši įmonė ne tik nerodė didelio noro atlikti darbus, bet ir neturi  tam resursų. Neturėjome kitos išeities, todėl sutartį nutraukėme. Komplekso statybų neapleisime, skelbsime naują rangovo konkursą“, - sakė A.Navakauskas.

Iš Vyriausybės investicijų programos (VIP) „Girstučio“ baseinui rekonstruoti šiemet buvo skirta 5,6 mln. litų, tačiau kol kas įsisavinta tik nedidelė dalis lėšų.

Pasak administracijos direktoriaus, nereikėtų baimintis dėl šios sumos, nes pavyko išsiderėti, kad Sporto komitetas gražins šias lėšas iš VIP kitais metais. „Girstučio“ rekonstrukcija buvo apdrausta 2 mln. litų, kuriuos Kauno miesto savivaldybė išsireikalaus per bankus.

Sporto komplekso statyba trunka beveik ketverius metus. Rekonstrukcija finansuojama Europos Sąjungos struktūrinių fondų, Vyriausybės investicijų programos ir Kauno miesto savivaldybė lėšomis. Bendra projekto vertė – apie 21 mln. litų.