Rajono greitoji turi naują vadovą


2009-02-02
kaunodiena.lt
Rajono greitoji turi naują vadovą

Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stočiai pradėjo vadovauti stoties vyriausiojo gydytojo konkursą laimėjusi Nelita Gudžiūnaitė-Bybartienė.

Iš trijų kandidatų geriausiai įvertintai medikei nei darbas šioje stotyje, nei vyriausiosios gydytojos pareigos nėra naujiena. Stotyje N.Gudžiūnaitė-Bybartienė pradėjo dirbti kaip greitosios pagalbos gydytoja, vėliau buvo medicininio audito vadovė, o nuo praėjusių metų vasario laikinai ėjo vyriausiosios gydytojos pareigas.

Dešimt metų Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stotyje dirbanti N.Gudžiūnaitė-Bybartienė džiaugėsi, kad galės su savo kolegomis tęsti pradėtus darbus, ir išreiškė viltį, kad sulauks jų supratimo bei palaikymo.

Praėjusiais metais vadovės paskatinti stoties gydytojai subūrė komandą ir dalyvavo Lietuvos greitosios pagalbos medikų žaidynėse. Nuo nugalėtojų, surinkusių 103 taškus, rajono medikų brigada atsiliko vos 7 taškais.

Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stotyje, turinčioje šešis postus Garliavoje, Vilkijoje ir Kaune, dirba 71 darbuotojas. Ištikus nelaimei, medikų brigada pasiekia bet kurią Kauno rajono sodybą.

Pernai stotyje pradėjo veikti navigacinė sistema, padedanti sutaupyti nemažai lėšų. Specialia įranga stebint greitosios pagalbos automobilių judėjimą ir buvimo vietą, atsirado galimybė operatyviai nukreipti medikų brigadą pas arčiausiai esantį ligonį. Taip sutaupomi ne tik degalai, bet svarbiausia - medikams duodama daugiau laiko gelbėti žmogaus gyvybę.