Per Kauną riedėjo Žaliasis karavanas


2009-06-25
kaunodiena.lt inf.
Per Kauną riedėjo Žaliasis karavanas

Po Lietuvą važinėjantis ir aplinkosaugos idėjas populiarinantis Žaliasis karavanas jau aplankė 50 miestų ir miestelių. Trečiadienį karavanas užsuko ir į Kauną.

Žaliojo karavano tikslas - populiarinti aplinkosaugos idėjas, supažindinti Lietuvos miestų ir miestelių gyventojus su atliekų rūšiavimu bei pažadinti kiekvieno žmogaus asmeninę atsakomybę rūšiuoti atliekas ir taip užkirsti kelią antrinių žaliavų švaistymui. Žaliojo karavano kelionė per Lietuvą yra Aplinkos ministerijos inicijuoto aplinkosaugos projekto „Aš - žalias“ dalis.

„Atliekų rūšiavimas - ne vieno žmogaus ar miesto problema. Tik vieningai rūpindamiesi mus supančia aplinka galime pasiekti reikšmingų rezultatų. Išlydėjome karavaną linkėdami žaliąja idėja užkrėsti visus Lietuvos gyventojus“, - sakė aplinkos viceministras Ramūnas Kalvaitis.

Žaliasis karavanas aplankė Garliavos gyventojus. Į miestelį atvykusi profesionalių teatro aktorių komanda surengė nuotaikingą pasirodymą apie atliekų rūšiavimą.

Kauno ir Garliavos gatvės pasipuošė vėliavomis, žaliais balionais ir vaikų šypsenomis. Nuotaikingais žaidimais, viktorinomis garliaviškius džiugino linksmasis projekto simbolis - Žaliasis konteineriukas. Prie prekybos centrų susirinkusiems gyventojams teatralizuota forma pasakota, kaip teisingai rūšiuoti atliekas ir kodėl svarbu tai daryti.

„Smagu, kad gyventojai daug žino apie atliekų rūšiavimą. Net vaikai tiksliai nurodo į kokios spalvos konteinerius reikia mesti popierių, plastiką ar stiklą“, - džiaugėsi po Lietuvą keliaujantis personažas - Žaliasis konteineriukas.

Už žinias ir teisingus viktorinos atsakymus akcijos dalyviams buvo išdalinta krūvos prizų: stalo žaidimų, marškinėlių, balionų, ženkliukų ir kt.

Žaliojo turo metu visi norintieji gali pasirašyti Žaliąją deklaraciją - dokumentą, kuriame įsipareigojama rūšiuoti buityje susikaupiančias atliekas ir šitokiu būdu asmeniškai prisidėti prie planetos išsaugojimo ateinančioms kartoms.