Niekaip nebaigiamos Šilainių poliklinikos statybos


2008-06-11
kaunodiena.lt
Niekaip nebaigiamos Šilainių poliklinikos statybos

Kauno Šilainių poliklinika antrus metus vykdo projektą pagal valstybės investicijų programą, kuriuo siekiama pabaigti įrengti nebaigtą poliklinikos „C" korpusą, skirtą fizioterapijai ir reabilitacijai.

Pagal VIP programą 2007 metais skirta ir įsisavinta 3 milijonai litų, šiemet 0,8 milijono litų. Už Savivaldybės skirtus 300 bus nupirkta įrangos. Tačiau lėšų nepakanka projektui pabaigti, o finansavimo tęstinumas iš VIP tapo visiškai abejotinas. Visiškai nesprendžiamas klausimas, kokia veikla turėtų būti vykdoma baigtame korpuse.

Kauno Šilainių poliklinika parengė galimybių studiją, kur problema nagrinėjama abiem aspektais: kaip finansuoti statybinių darbą pabaigą ir kaip toliau organizuoti veiklą, nes tik nedidelė dalis šios reabilitacijos veiklos gali būti finansuojama iš privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto.

Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegijos nariai nusprendė, kad patalpas reikėtų išnuomoti pagal ilgalaikę sutartį. Išnuomotose patalpose kauniečiams turėtų būti teikiamos ambulatorinės reabilitacijos paslaugos. Galimybių studija dar bus svarstoma komitetuose.

Kol kas neaišku, ar atsiras norinčiųjų nuomotis Šilainių poliklinikoje esančias nebaigtas patalpas.