Nemokamų vietų automobiliams prie klinikų neliks


2009-04-23
Aušra Garnienė
Nemokamų vietų automobiliams prie klinikų neliks

Miesto vadžia jau skaičiuoja, kiek milijonų įkris į skylėtą miesto biudžetą apmokestinus automobilių statymą prie Kauno medicinos universiteto klinikų ir kitose vietose.

Viena valanda Eivenių, Lazūnų gatvėse ir Sukilėlių prospekte kainuos 1 litą.

Apmokestinus automobilių stovėjimą šiose gatvėse tikimasi išspręsti ten gyvenančių žmonių problemas. Gyventojai skundžiasi, kad į klinikas iš kitų miestų atvykstantys žmonės ne tik stato automobilius šalia jų namų, bet juose ir gyvena po kelias paras, palikdami krūvas šiukšlių.

„Jei ten tokia didelė problema, apribokime eismą, o ne apmokestinkime stovėjimą. Juk tada vis tiek žmonės automobilius statys“, - Transporto skyriaus pasiūlymą kritikavo vicemeras Steponas Vaičikauskas.

Gyventojai, statantys automobilius aikštelėje prie restorano „Žemyn upe“ ir Taikos prospekte prie automobilių turgaus, taip pat turės mokėti 1 litą už valandą.

Balandžio 30 d. miesto taryba turės apsiręsti, ar vairuotojai už transporto priemonių stovėjimą mieste mokės trumpiau. Iki šiol mokestis buvo imamas nuo 8 iki 19 val. Siūloma šį laiką sutrumpinti iki 18 val.

Transporto skyriaus siūlymu, J.Gruodžio ir visa I.Kanto gatvė turėtų tapti Raudonąją zona, kur automobilio statymas valandai kainuoja 3 litus. Iki šiol J.Gruodžio gatvėje ir dalyje I.Kanto gatvės galioja 2 litų tarifas.

Taip pat siūloma įvesti rinkliavos mokėjimą dvidešimčiai minučių. Raudonojoje zonoje, kur valanda kainuoja 3 litus, už 20 minučių ketinama imti 2 litus. Mėlynojoje zonoje, kur už valandą reikia mokėti 2 litus, 20 minučių palikus automobilį teks mokėti litą. Šiuos siūlymus dar svarstys miesto tarybos komitetai.

Ateityje gali būti apmokestintas automobilių stovėjimas vienoje Karaliaus Mindaugo prospekto pusėje.

Visas numatytas apmokestinti teritorijas prižiūrės ir rinkliavą rinks savivaldybės kontroliuojama įmonė „Automobilių stovėjimo aikštelės“.