Namų kainos per metus nukrito penktadaliu


2009-04-23
Ingrida Žirlienė
Namų kainos per metus nukrito penktadaliu

Per metus namai Kaune atpigo maždaug penktadaliu ir pinga toliau. Tai rodo nekilnojamojo turto aruodas.lt skelbimų analizė.

Kauno mieste namai šiuo metu parduodami vidutiniškai už 2700-3200 Lt/kv.m, o pernai tuo pačiu metu įkainiai siekė vidutiniškai 3800 Lt/kv.m.

Išanalizavus skelbimuose pateikiamas namų kainas ir jų pokyčius, pastebėta, kad per paskutinį mėnesį pardavėjai buvo linkę daryti apytiksliai 8 proc. nuolaidas. Vadinasi, parduodamų namų kainos mažėjo apie 8 proc. Tačiau yra skelbimų, kuriuose namams taikomos 15-20 proc. ir didesnės nuolaidos.

Prieš kelerius metus statytas dviejų aukštų, neįrengtas mūrinis namas su garažu dviem automobiliams Romainiuose šiuo metu parduodamas už 425 tūkst. litų. Jo plotas - beveik 200 kvadratinių metrų.

 

Už įrengtą namą Narsiečiuose pardavėjai prašo 505 tūkst. litų. 215 kvadratinių metrų dydžio mūriniame name įrengtos dvi vonios, dvi terasos, balkonas, šildomos grindys, židinys, garinė dušo kabina, ąžuoliniai laiptai, garažas dviem automobiliams.

Dviejų aukštų, neįrengtas namas Kauno rajone, prestižiniame Ginėnų kvartale šiuo metu parduodamas už 598 tūkst. litų. Jame suprojektuota svetainės erdvė per du aukštus, atskiros tėvų ir vaikų zonos. Per langus matyti miškai ir Neries upė.

Nekilnojamojo turto ekspertai spėja, kad individualių namų kainos kris ir toliau, tik nežinia - kiek.