Miestiečiai kaitinosi aitvarų draugijoje


2009-04-25
Vereta Rupeikaitė
Miestiečiai kaitinosi aitvarų draugijoje

Kauno rajono, Zapyškio paminklinę Jono Krikštytojo bažnytėlę šeštadienį apsupo šimtai ore skraidinamų aitvarų. Varžybų metu išaiškinti aukščiausiai skriejusių aitvarų kūrėjai.

Kaip ir kasmet, aitvarus į dangų leido aitvarų meistrai iš visos Lietuvos. Jais pasigrožėti prigužėjo minios  žmonių, kurių pakelėje palikti automobiliai kėlė keblumų norintiems tik pravažiuoti pro Zapyškį. Didelė dalis šventės dalyvių - kauniečiai, tarp jų buvo ir miesto meras Andrius Kupčinskas su šeima.

Saulėkaitoje surengtose aitvarų varžybose iš viso užsiregistravo 67 dalyviai, nugalėtojai išaiškinti per kelis etapus. Aukščiausiai pakilusio aitvaro šeimininkas - Aurimas Stankus iš Šilutės sporto mokyklos. Antrąją vietą pelnė moksleivis iš Šiaulių - Lukas Petrokas.  Tam pačiam miestui atstovavo ir trečios vietos laimėtojas - Edgaras Vaitkus, priklausantis Šiaulių jaunųjų technikų centrui.

Varžybose galėjo dalyvauti visi norintys, tereikėjo turėti savo pačių pasigamintą aitvarą. Mažieji žiūrovai taip pat leido didesnius ir mažesnius, pačių gamintus bei įsigytus aitvarus.

Nemuno slėnyje ties Zapyškiu Lietuvos aitvarų kūrėjai ir mylėtojai renkasi kiekvieną pavasarį, šiuo renginiu pagerbiama Žemė.