Kūdikio pagrobimas – išgalvotas


2008-08-04
Dainoras Lukas
Kūdikio pagrobimas – išgalvotas

Kaune iškabinti skelbimai apie esą dingusio kūdikio paiešką slepia vienos šeimos dramatiškus santykius.

Skelbimas apie pagrobimą

„Yasmani Waladi Šimkutė, gimusi 2008 metų gegužės mėnesį, 2008 metų liepos mėnesį buvo pagrobta savo motinos, Vaidos Šimkutės, iš Kauno. Paskutinį kartą ji buvo raudonoje VW mašinoje. Prašome susisiekti su Kauno policija", - rašoma skelbime, kuriame pateikiami du telefonai, priklausantys Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigai.

Kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė portalui sakė, kad skelbime minimas vaikas nėra pagrobtas ir jam negresia joks pavojus.

„Į mus kreipėsi Belgijos pilietis Saidas Waladis, kuris teigė, kad jo žmona pagrobė dukrą, neleidžia su vaiku bendrauti. Išsiaiškinome, kad iš tiesų ši pora nėra sukūrusi šeimos, tėvas vaiko nepripažino. Pats vaikas gimė Lietuvoje, čia yra registruotas. Jis šiuo metu su mama yra Tauragės rajone, kur jam, mūsų žiniomis, niekas negresia", - teigė R.Šalaševičiūtė.

Kontrolierės įstaiga praėjusį trečiadienį sulaukė skambučio iš Tauragės. Vienas žmogus pasakojo matęs mamą su ieškomu vaiku, patikino, kad negali klysti. Ši informacija pasitvirtino.

Neturėjo pasirodyti

Anot R.Šalaševičiūtės, Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga gavo S.Waladio laišką, kuriame arabiškos išvaizdos vyras dėkoja už pagalbą. „Nežinau, kuo viskas baigėsi, galbūt pora rado išeitį dėl tėvo bendravimo su vaiku. Mes savo tyrimo dar nebaigėme", - sakė R.Šalaševičiūtė.

Ji apgailestavo, kad toks skelbimas pasirodė viešumoje. „S.Waladis su mumis dėl to nesitarė. Kauno vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai daugumą skelbimų jau nuėmė, bet galbūt dar kažkiek  jų liko", - sakė kontrolierė.

Tėvas išvykęs į Belgiją

Šiuo metu Belgijoje esantis S.Waladis nenorėjo kalbėti apie šią istoriją. „Viskas yra gerai, reikalai gerėja. Mums padėjo vaiko teisių apsaugos kontrolierė", - sakė vyras, per moterį, kuri prisistatė vertėja, pasiūlęs plačiau apie tai pakalbėti, kai atvyks į Lietuvą.

Su vaiko mama V.Šimkute susisiekti nepavyko.