KTU bendradarbiaus su „Kauno švara“


2009-02-02
kaunodiena.lt
KTU bendradarbiaus su „Kauno švara“

KTU Centriniuose rūmuose pirmadienį bus pasirašyta Kauno technologijos universiteto ir „Kauno švaros“ bendradarbiavimo sutartis.

Šia sutartimi įmonė ir universitetas įsipareigoja kartu kurti mokslinę technologinę produkciją ir keistis bei sisteminti mokslinę ir technologinę informaciją; įteisinti ir ginti kartu sukurtos intelektinės nuosavybės teises ir kita.

Bendrovė taip pat įsipareigoja įsteigti dvi vienkartines stipendijas po tūkstantį litų gabiems ir aukštų akademinių rezultatų pasiekusiems dieninės studijų formos studentams, kurie studijuoja KTU Cheminės technologijos fakultete aplinkos inžineriją ir kurių baigiamųjų darbų tematika susijusi su atliekų tvarkymo sritimi.

„Kauno švara“ yra ilgametė KTU partnerė rengiant aplinkos inžinerijos specialistus. Ypač glaudus bendradarbiavimas vyksta per studijų modulių užsiėmimus ir praktikas. Įmonė supažindina studentus su jos valdoma Kauno miesto atliekų tvarkymo infrastruktūra, atliekų perkrovimo stotimi ir Lapių buitinių atliekų sąvartynu.

„Kauno švaros“ atstovai tikisi, jog sutarties pasirašymas atvers naujas bendradarbiavimo perspektyvas siekiant rasti optimalius atliekų tvarkymo sprendimus greitai kintančioje rinkoje.