Kaunui siūloma statyti dar didesnę areną


2008-06-09
kaunodiena.lt
Kaunui siūloma statyti dar didesnę areną

Kol kas Kaunas nežino, ar Europos Komisija skirs lėšų maždaug 15 tūkstančių vietų arenai, o Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Algirdas Raslanas miestui siūlo statyti dar didesnius rūmus.

Pagal dabartinį projektą Kauno arenoje turėtų būti 14,6 tūkst. vietų, o objektas kainuotų apie 168 mln. litų. Iš Europos Sąjungos tikimasi gauti 50 mln. litų, tiek pat numatyta skirti iš Vyriausybės investicijų programos. Dar 36 mln. litų turės rasti Kauno miesto savivaldybė, o 32 mln. litų tikimasi gauti privačių investuotojų.

Tačiau A.Raslanas kauniečiams siūlo areną statyti dar didesnę - tokią, kad po 5-7 metų joje būtų galima įrengti 16 tūkst. žiūrovų vietų, pranešė Alfa.lt.  

A.Raslano nuomone, tada atsirastų galimybė siekti, kad kol kas tik planuojami NBA bei Europos komandų turnyrai būtų rengiami ir Kaune.

„Realiai žiūrint, Vilniuje niekas nestatys 16-18 tūkst. vietų arenos, tad Kauno būtų vienintelė, kuri atitiktų NBA standartus. Statykime, kaip numatyta, 14,6 tūkst. vietų areną - bet galvokime, kad ateityje, po 5-7 metų būtų galimybė ieškoti būdų arenai padidinti. Tik lieka paprastas klausimas, kiek didėjant arenai kyla jos išlaikymo išlaidos - tokių skaičiavimų dar nemačiau", - Alfa.lt aiškino A.Raslanas.

Kauno meras Andrius Kupčinskas portalui kaunodiena.lt teigė, kad arenos projektas yra baigtas ir jis nebus koreguojamas. „Nebent statybų metu paaiškėtų naujos aplinkybės. Dabar reikėtų nediskutuoti apie projektą ir nesiblaškyti. Architektas Eugenijus Miliūnas sakė, kad idealaus varianto galima ieškoti iki begalybės. Be to, jau pastatytoje arenoje bus numatyta galimybė padidinti žiūrovų vietų skaičių", - teigė meras.

Aliaus Koroliovo nuotr.

Praėjusią savaitę buvo atidarytas naujas tiltas į Nemuno salą, kurioje bus statoma arena