Kauno menininkai kviečia A. Zuoką į „Fluxus“ akistatą


2011-11-10
DMN inf.
Kauno menininkai kviečia A. Zuoką į „Fluxus“ akistatą

Laikinosios sostinės menininkai reiškia savo teises į buvusio fabriko „Lituanica“ erdves. Menininkai išplatino pareiškimą, kurį paskatino Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko ketinimai „Lituanicos“ patalpose prikelti „Fluxus ministeriją“.

Vaizdiniame kvietime A. Zuokui neprieštaraujama ministerijos įkūrimui, tačiau pabrėžiama, kad menas apleistuose pastatuose Kaune – ne pirmiena.

Menininkai primena, kad būtent „Lituanicos“ erdvėse jau šį penktadienį vyks trečiasis muzikos ir meno festivalis „Insanitus“, kuriame nepamirštamas ir „Fluxus“ judėjimas. Be to, „Anoniminių Kauno menininkų frontu“ prisistatantys kūrėjai pabrėžia, kad šis kvietimas – „Fluxus“ pasirodymas, kuriuo tikimasi užmegzti meninį dialogą su A. Zuoku.

Tokiu būdu menininkai meta „Fluxus“ pirštinę sostinės vadovui ir neabejoja, kad šis ją pakels.

„Fluxus ministerija“ – menininkų projektas, kuriuo siekiama populiarinti „Fluxus“ meno srovę. Lapkričio 1 d. Vilniuje „Fluxus ministerija“ buvo uždaryta. Tačiau netrukus paaiškėjo, jog šis projektas gyvuos ir toliau – „Fluxus ministerija“ turėtų įsikurti Kaune.

Sostinės mero teigimu, šiuo metu jau baigiamos derybos su buvusio Kauno avalynės fabriko „Lituanica“ patalpų savininkais.