Kaunietis įtariamas Belgijoje pavogęs naujutėlaitį automobilį


2011-09-09
DMN inf.
Kaunietis įtariamas Belgijoje pavogęs naujutėlaitį automobilį

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė Belgijoje išsinuomotą naujutėlaitį automobilį „Opel Insignia“, kurį, įtariama, buvo bandyta pavogti. Automobilį vairavo 42-ejų kaunietis.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė, sustabdė iš Lenkijos įvažiuojantį „Opel Insignia“ su belgiškais numeriais. 2011 m. laidos automobiliu, nuriedėjusiu vos pusantro tūkstančio kilometrų, važiavo Kauno gyventojas.

Dokumentų patikros metu jis pateikė automobilio nuomos Belgijoje sutartį, pagal kurią jis išnuomotas kitam Lietuvos piliečiui. Pasieniečiai nustatė, kad Lietuvoje nėra asmens tokiu vardu ir pavarde, todėl įtarta, kad automobilis Belgijoje išsinuomotas pateikus suklastotą lietuvišką dokumentą.

Be to, pačioje nuomos sutartyje buvo nurodyta, kad šiuo nuomotu automobiliu iš Belgijos galima išvykti tik į Beniliukso šalis.

Netrukus pareigūnai susisiekė su automobilių nuomos bendrove, kuri patvirtino, kad „Opel Insignia“ dingo, ir paprašė mašiną sulaikyti. Kalvarijos pasieniečiai taip pat išsiaiškino, kad Belgijos policija jau informuota apie pasisavintą automobilį, tą patvirtino ir Interpolo pareigūnai.

Dėl nusikalstamu būdu įgyto turto pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kaunietį pasieniečiai po apklausos paleido. Sulaikytas „Opel Insignia“ saugomas Kalvarijos užkardoje.