Kaune biuro įrangos pasirinkimą lemia kaina


2009-02-02
kaunodiena.lt
Kaune biuro įrangos pasirinkimą lemia kaina

Kauno regiono verslininkai rinkdamiesi biuro įrangą pirmiausia vertina kainą ir mažai dėmesio skiria kokybei bei funkcionalumui. Tą parodė spausdinimo ir vokavimo sprendimų bendrovės „Biuro mašinos“ atlikta analizė.

„Kauno regione perkantieji biuro įrangą dažniau renkasi naudotą, mažiau funkcionalų, pigesnį produktą, o kitų pardavėjų ieško tik patyrę nepatogumų - jei nusivilia kokybe ar nesulaukia kvalifikuotos paslaugų teikėjo pagalbos. Nors pirkėjai ar biuro įrangos nuomininkai vis dažniau raginami produktus vertinti ne tik pagal kainą, bet atsižvelgiant į savo tikruosius poreikius, pakeisti nusistovėjusį požiūrį nelengva“, - pasakoja daugiafunkcinius biuro įrenginius nuomojančių ir parduodančių „Biuro mašinų“ Kauno skyriaus vadovas Vaidotas Vedegys.

Pasak jo, kuo didesnė bendrovė, tuo patikimesnių partnerių ji ieško.

„Biuro mašinų“ direktorius Virginijus Tumas teigia, kad 2008 metais bendrovės finansinius metų rezultatus ypač augino populiarėjanti biuro įrenginių nuoma - dėl ekonominio nuosmukio bendrovės vengia vienkartinių didelių finansinių išlaidų.

Jei 2006 m. tarp visų „Biuro mašinų“ klientams pastatytų įrenginių išnuomoti sudarė 29 procentus, tai pernai ir parduotų, ir išnuomotų yra po 50 procentų. Pasak V.Tumo, biuro įrenginių nuomą renkasi įvairaus dydžio bendrovės, nes taip gali matyti tikslias viso nuomos laikotarpio išlaidas, iš karto neskirti didelių sumų pirkiniui, neapsikrauti turtu ir rūpesčiais jį eksploatuojant.

Beje, pernai rudenį naujų įrenginių nuoma nuo trejų metų pailginta iki ketverių: šiam laikotarpiui siūlomas fiksuotas abonentinis mokestis, aptarnavimas, aprūpinimas eksploatacinėmis medžiagomis ir garantijos.

Vilniuje įsikūrusios „Biuro mašinos“ padalinius turi Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Bendrovė nuomoja bei parduoda spausdinimo, kopijavimo bei daugiafunkcinius biuro įrenginius, prekiauja vokavimo mašinomis visoje Lietuvoje. „Biuro mašinose“ dirba 52 darbuotojai.