Išrinkti geriausi Kauno policijos sekliai


2010-10-27
kaunodiena.lt inf.
Išrinkti geriausi Kauno policijos sekliai

Spalio 27-ąją, Kriminalinės policijos dieną, tradiciškai skelbiami geriausiojo Kauno apskrities policijos komisariatų kriminalinės policijos pareigūno, arba geriausiojo seklio konkurso nugalėtojai. Šįmet tai jau vienuoliktasis konkursas.

Pirmąją vietą komisija skyrė trims Kauno AVPK kriminalinės policijos pareigūnams, kurie atskleidė 2008 metais įvykdytą žiaurų nusikaltimą. Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus vyresnieji tyrėjai Dainora Pultaražinskaitė ir Albinas Augustinavičius bei Operatyvinės veiklos valdybos tyrėjas Remigijus Aniulis, gavę tam tikros operatyvinės informacijos, organizavo visą kompleksą operatyvinių ir techninių priemonių, kurios leido nustatyti ir sulaikyti sunkiu nusikaltimu įtariamus asmenis.

Operacijos metu pareigūnai sulaikė anksčiau teistus 24-erių ir 26-erių metų kauniečius, kurie Kleboniškio miške išgertuvių metu nužudė ir užkasė žmogų.

2-oji vieta atiteko Kauno m. Žaliakalnio policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjui Dainiui Janulevičiui. Trylika metų kriminalisto duoną kremtantis pareigūnais vien šiais metais atskleidė 37 nusikaltimus, tarp jų – 5 plėšimus, kurių metu buvo žalojamos moterys ir iš jų grobiamos rankinės.

Tirdamas vagystes iš gyvenamųjų patalpų, pareigūnas nustatė bendrininkų grupę, įvykdžiusią ne vieną tokį nusikaltimą. Septyni asmenys, įtariami penkiomis vagystėmis iš gyvenamųjų patalpų ir viena iš garažo, jau laukia teismo. D.Janulevičiui buvo patikėta tirti ir vasario mėnesį padarytą plėšimą bute, kurio metu buvo užpulta mieganti senyvo amžiaus moteris. Atlikęs daug operatyvinių ir procesnių veiksmų, pareigūnas per trumpą laiką nustatė du šį nusikaltimą padariusius asmenis.

Kauno AVPK Kauno rajono PK Kriminalinės policijos vyresnioji tyrėja Laura Sipavičiūtė, ištyrusi sausio mėnesį Babtų seniūnijoje įvykdytą žiaurų senyvos moters nužudymą, nusipelnė trečiosios vietos.

Tyrimas buvo labai sudėtingas, klaidus, pareigūnei teko apklausti daugybę asmenų, prireikė surinkti daug įrodymų, atlikti daugybę operatyvinių ir procesinių veiksmų, kad trys nusikaltimu įtariami asmenys neišvengtų baudžiamosios atsakomybės už padarytą sunkų nusikaltimą.