Į A.Ūso brolį šovęs vyras pats teigia buvęs apšaudytas


2010-05-10
Tomas Jarusevičius
Į A.Ūso brolį šovęs vyras pats teigia buvęs apšaudytas

Kauno rajono policijos kriminalistai apklausė ir pareiškė įtarimus Andriui Smaguriui, kuris prieš pusantros savaitės įsivėlė į konfliktą su A.Ūso broliu.

Pirmadienį priešpiet garliaviškis A.Smaguris į Kauno rajono policiją apklausai atvyko lydimas gynėjo. Nei advokatas Artūras Bauža, nei jo klientas bendrauti su žurnalistais nepanoro tiek prieš apklausą, tiek ir po jos.

Apklausoje jiedu užtruko daugiau ne dvi valandas. Jos metu A.Smaguriui įteiktas pranešimas apie įtarimus dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

„Mes pasirašėme, kad nieko neatskleisime, tad ir negalime viešinti jokių ikiteisminio tyrimo duomenų“, - kalbėjo advokatas A.Bauža.

Greta jo į automobilį žingsniavęs A.Smaguris taip pat nieko nekomentavo: „Tegul kita pusė kalba, o aš patylėsiu.“

Įtariamuoju tapęs vyras patvirtino tik tai, kad ir pats savo ruožtu oficialiu pareiškimu kreipėsi į policiją, pranešdamas apie patirtą incidentą, kurio metu jis buvo sužalotas. Jaunas vyras turi galvoje tą patį penktadienio vakaro (balandžio 30 d.) incidentą, įvykusį kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai. Tądien, apie 18 val., netoli posūkio, vedančio į Akademijos gyvenvietę bei Šakių link, jis susikivirčijo su kito automobilio vairuotoju ir išlipę laukan santykius ėmė aiškintis dujiniais ginklais.

A.Smaguris tik vėliau sužinojo, kad jo oponentas - vienintelio įtariamojo vadinamojoje pedofilijos byloje Andriaus Ūso brolis Evaldas. Pastarasis, padedamas vyresniojo brolio, tvirtina, esą prie „Audi“ automobilio vairo sėdėjęs A.Smaguris įžūliai blokavo jam kelią ir taip sukėlė avarinę situaciją.

Tuo tarpu A.Smaguris visa tai vadina išsigalvojimais ir laikosi kardinaliai priešingos pozicijos. Jis tvirtina automobiliu vykęs vos su penkių mėnesių kūdikiu, todėl negalėjęs kelyje atlikti staigių ir pavojingų manevrų.

A.Smaguris piktinosi vienoje žiniasklaidos priemonių paskleista tikrovės neatitinkančia informacija, esą anksčiau jis teistas už chuliganizmą. Taip pat melu jis pavadino ir teiginius, esą kūdikis sėdėjo motinai ant kelių: „Vaikas sėdėjo kėdutėje, kaip ir pridera. Daugiau tikrai nenorėčiau nieko pasakoti ar komentuoti. Tegul tyrimą kuruojantys prokurorai kalba, nes jiems viskas tiksliai žinoma.“

Už A.Smaguriui inkriminuojamą viešosios tvarkos pažeidimą Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus, baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.