Dizainerė kviečia į parodą „Moters stichija“


2008-11-21
kaunodiena.lt
Dizainerė kviečia į parodą „Moters stichija“

Penktadienį, 18 valandą, dizainerė Diana Rūtą Stankevičienė kviečia į savo parodos „Moters stichija" atidarymą galerijoje „Balta" (M.Valančiaus g. 21).

D.R. Stankevičienės paroda - galimybė pažvelgti į tą pasaulį, kuriame kiekviena moteris galėtų pasijusti esanti savo stichijoje. Kolekcijoje pateikiama daugiau nei 100 drabužių, aksesuarų, papuošalų, pagal vyraujančias spalvas ir nuotaikas suskirstytų į keturias grupes, atitinkančias ugnies, vandens, žemės ir oro stichijas. Paroda veiks iki gruodžio 13 d.

D.R. Stankevičienė savo pirmąją kolekciją pristatė 1994 metais. Per keturiolika kūrybinio darbo metų sukurta daugiau nei 60 drabužių kolekcijų, daugybė sceninių kostiumų įvairiems kolektyvams ir atlikėjams. Dizainerė kūrė sceninį įvaizdį grupėms „Saulės vaikai", „Cacos", dirbo su grupe „Linksmasis Do", šokio teatru „Gijelė", yra sukūrusi sceninių kostiumų dainininkėms Jūratei Miliauskaitei, Irmai Jurgelevičiūtei, Rūtai Zaikauskaitei, Piratų Kapitonui Flintui, gitaristui Tomui Varnagiriui ir kitiems.

Dizainerės laikosi tradicijos - svarbiausius ir ilgiausiai brandintus tų metų projektus pristatyti prieš savo gimtadienį, kurį mini gruodžio 17 d. Šiemet D.R. Stankevičienei sukaks keturiasdešimt metų.