Botanikos sodas plačiau atveria duris


2011-07-21
kaunodiena.lt inf.
Botanikos sodas plačiau atveria duris

VDU Kauno botanikos sodas siekia tapti turizmo traukos centru ir savo duris nusprendė atverti kultūriniams renginiams.

Apie tai šiandien buvo diskutuojama Kauno miesto savivaldybėje, kur buvo aptartos botanikos sodo plėtros perspektyvos.

Parko teritoriją ir paveldo pastatus siūloma išnaudoti bendruomenių šventėms, koncertams, parodoms, festivaliams, plenerams, poezijos vakarams.

Savivaldybės Švietimo skyrius pažadėjo padėti skleisti informaciją po ugdymo įstaigas apie botanikos sode įrengtas Žaliąsias klases, atnaujintas ekspozicijas, apie pirmąją Lietuvoje pradėjusią veikti mokslo laboratoriją vaikams.

Botanikos sode ketinama įrengti informacinius stendus apie sode esančius Kauno tvirtovės II forto įtvirtinimus, išvalyti sodo teritorijoje esančius tvenkinius.

Sodo direktorė profesorė Vida Mildažienė pageidavo, kad Kaune atsirastų kelio ženklai, nukreipiantys į VDU Kauno botanikos sodą, nes lankytojai dažnai pasiklysta, beieškodami lankytino objekto.

Botanikos sodas įsikūręs Aukštojoje Fredoje. Sodo plotas yra 62,5 ha, iš kurių didžiąją dalį užima kraštovaizdžio parkas bei vandens telkiniai.

Čia sukaupta didžiulė augalų kolekcija, sode galima įsigyti ir kai kurių augalų rūšių sėklų. Botanikos sodo teritorijoje esantis Aukštosios Fredos dvaro parkas paskelbtas saugomu valstybės.

„Mes norėtume, kad visi į mus žiūrėtų į kaip didžiulę miesto žalią erdvę, kuri gali tapti turizmo ir edukacijos centru“, - sakė V.Mildažienė.