Artūras Orlauskas – kovotojas prieš blogį?


2011-10-12
Aušra Garnienė
Artūras Orlauskas – kovotojas prieš blogį?

Kauno tarybos narys Artūras Orlauskas nusprendė atsistatydinti iš Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotojo pareigų.

„Informuoju, kad atsistatydinu iš Kauno m. tarybos Antikorupcijos komisijos pareigų. Komisijos pirmininkas A.Garbaravičius netinkamai atlieka savo darbą, nekreipia dėmesio į galimas korupcijos apraiškas, neinformuoja visuomenės apie atliekamus tyrimus. Nustatyti faktai Kauno klinikinėje ligoninėje ir „Kauno vandenyse“ tai patvirtina“, – rašo A.Orlauskas rašte merui Rimantui Mikaičiui.

Pats A.Orlauskas pagarsėjo skandalingu elgesiu sprendžiant Kauno klinikinės ligoninės reikalus. Jo elgesį tapus Kauno tarybos nariu ėmėsi svarstyti Socialdemokratų partijos Etikos komisija.

A.Orlauską taip pat klampina įtartina sklypų Kauno rajone istorija. Politiko pavardė figūruoja ikiteisminiame tyrime, o jo turtas – areštuotas.

„Tai – politiniai žaidimai. A.Orlauskas turi didelių nemalonumų partijoje, todėl dabar rodo esąs kovotojas prieš blogį“, – taip socialdemokratą atsistatydinimą įvertino Antikorupcijos komisijai vadovaujantis liberalcentristas Arvydas Garbaravičius. Jo nuomone, A.Orlauskas tokiu savo poelgiu tik bandė užbėgti už akių įvykiams, kurie gali būti nepalankūs pačiam socialdemokratui.

„Neaišku, kiek bylų jau yra, kur A.Orlausko pavardė minima. Be to, visi matėme jo elgesį Kauno klinikinėje ligoninėje, sprendžiant kitus miesto reiklaus, koalicijos darbe“, – vardijo A.Garbaravičius.

Jis tikino, kad dabar laukiama socialdemokratų etikos sargų išvadų, kurios gali turėti įtakos ir valdančiosios koalicijos likimui. Pasak A.Garbaravičiaus, A.Orlauskas turėtų gerai pagalvoti, ar jis gali vadovauti Socialinių, sveikatos ir šeimos reikalų komitetui.

„Šalia tokio žmogaus jokio darbo dirbti nesinori, bet komisija nemiega, dokumentai renkami, tik rezultatų tenka ilgiau palaukti“, – apie Antikorupcijos komisijos darbą sakė jos pirmininkas.